Nieuws & facts

stelen de show Tiathlon Holten 2017

Een enorme sportieve sfeer en bovenal veel gezelligheid; zo kun je het weekend van de Triathlon Holten 2017 uitstekend omschrijven. Het Holtense dorp bruiste net als voorgaande edities van allerlei internationaliteiten, gedreven triatleten en bovenal enthousiast publiek. Ondanks dat het weer niet meezat tijdens de ETU elite en junioren cup die ’s morgens werd gehouden, kijkt de top van internationale triatleten terug op een fantastische race. Vooral in kamp Australië zijn meerdere podia plekken behaald. Echter zijn het Rachel Klamer en haar vriend Richard Murray die de show stelen. Murry komt moeiteloos over de finish. Hij maakt er zelfs een vreugdedansje bij. Niet veel later is het Klamer die sprankelend het lint vast mag pakken en onder de poort door komt. Onder een luid applaus van het publiek dat massaal voor de favoriet opstaat. Klamer heeft haar fans de laatste kilometers mee laten genieten van haar grote glimlach via een groot scherm.

“Fantastisch! Wat een prestatie!”, roept een toeschouwer. Terwijl de volgende series waaronder Koers Oost bedrijventeams en de Olympic Distance bezig zijn houdt het op met regenen en stroomt het centrum van Holten vol met nog meer publiek. Snuffelend langs de kraampjes van de sportmarkt of een plaatsje zoekend op de tribunes. Vervelen hoeft men zich geen moment. Ook in de arena is het een komen en gaan van lopers. Prijswinnaars worden gehuldigd op het podium en de speakers voorzien iedereen van relevante informatie. De zon breekt zelfs door en het lijkt erop dat Holten getrakteerd wordt op een prachtige avond. Inmiddels zijn alle series van de Olympic Distance over de streep. Triatleet Hans Pluimers zit uit te puffen op een bankje achter het finishterrein. “Je gaat helemaal kapot maar het blijft geweldig”, lacht hij nog best energiek. “En dan onderweg al die barbecuefeestjes en heavy metal muziek.” Naast hem zit oud-Holtenaar Marcel Veltkamp. Ook uit te blazen van de zware prestatie. “Het was zwaar. Ik kan gewoon niet zwemmen. Maar toch de finish gehaald”, vertelt Veltkamp. “Komt ook omdat mijn familie en oude buren langs de kant stonden.”

Achter de schermen staan de deelnemers in de rij voor een behandeling in de massagetent. Om de laatste staartjes van kramp weg te masseren. Verderop pakken atleten stukken gesneden fruit en sportdrank voor de verloren vitamines en mineralen. Inge Wessels staat op de tribune na te genieten van haar eerste deelname met het bedrijventeam VolkerWessels. “Ik doe volgend jaar zeker weer mee!”, vertelt ze stralend. “En ik was gelukkig niet als laatste uit het water. Voor de toptriatleten heb ik nog veel meer respect gekregen. Want het is zwaar, helemaal met koud zwemwater. Ik was blij dat ik een wetsuit aanhad. Ja en nu een heerlijk feestje vieren.” Groot feest is het als de Holtenaren aan de beurt zijn. Toeters, spandoeken en van alle kanten gejuich; de deelnemers worden het loopparcours door gedragen. Een enkeling trekt nog een sprintje om de laatste seconden te pakken. Anderen hebben het wat moeilijker en lopen in een rustig tempo, zwaaiend of geconcentreerd. Het publiek geniet zichtbaar, wachtend met een bloemetje voor geliefden of collega’s. En wanneer de allerlaatste deelnemer, Steven van Riel door heel Holten is binnengehaald barst het eindfeest los. “Wederom ongetwijfeld een geslaagde editie”, reageert Martin Pieters, voorzitter Triathlon Holten trots.Watertemperatuur Domelaar

Actuele watertemperatuur van het open water

De actuele temperatuur van de Domelaar wordt hieronder periodiek bijgehouden:

18,4 °C    15-05-2018..

lees verder

Inschrijflijsten

up to date


In 2018 wordt in Holten opnieuw een internationale triathlon voor elite atleten georganiseerd. Deze editie wordt een Premium European Cup en junior Cup georganiseerd. Naast d..

lees verder

Evenementen presentatie 5 april 2018

Olympisch bezoek, een frisse nieuwe website en sportieve gezelligheid

Stichting Triathlon Holten presenteerde donderdag haar programma voor de 34e editie. Warm lopen voor de Triathlon Holten 2018. Sponsoren en partners van de Stichting Triathlon H..

lees verder

Co-sponsors 2018 in beeld

bekijk de film

Voor de 34e evenementen presentatie van de Triathlon Holten werden voorafgaand aan de avond alle co-sponsors in beeld gebracht. Beelden zeggen meer dan woorden, dus bekijk snel de ..

lees verder

Gevarieerd aanbod triathlon trainingen

voor jeugd en volwassenen

HOLTEN - Jeugd en volwassenen die meedoen aan de Triathlon in Holten kunnen zich via de website van Stichting Triathlon Holten inschrijven voor diverse clinics. De clinics voor de ..

lees verder

Top triatleten Klamer en Murray

stelen de show Tiathlon Holten 2017

Een enorme sportieve sfeer en bovenal veel gezelligheid; zo kun je het weekend van de Triathlon Holten 2017 uitstekend omschrijven. Het Holtense dorp bruiste net als voorgaande edi..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners