Live uitslagen!
Nieuwsbrief

Inschrijving

Veel gestelde vragen

Wie kunnen er mee doen?
De wedstrijd wordt gehouden voor zogenoemde Elite-atleten, Junioren, Agegroupers en Recreanten. De eerste tweeie categoriën melden zich aan via de nationale triathlonbonden.. De inschrijving voor 2019 gaat 16 december 2018 om 6:00 uur open via onze website. In de bij de verschillende afstanden behorende reglementen staat aangegeven wanneer de inschrijving sluit.

Hoe lang is de Triathlon?
De elite en junioren triatleten leggen de zogeheten Sprint Afstand af; 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De recreanten werken een OD (1500-40-10) of Achtste (500-20-5) triathlon af.

De Kidstriathlon bestaat uit de volgende afstanden:
Kids triathlon 8-11 jaar 100 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,25 km lopen

Kids triathlon 12-13 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen

Kids triathlon 14-15 jaar 375 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen


Kan ik mijn eigen MYLAPS chip gebruiken (de gele chip)?
Nee, dat kan niet. Er wordt gebruik gemaakt van de Mylaps huurchip. Dit is een chip voor eenmalig gebruik en als deelnemer betaal je hiervoor een vaste bijdrage. Dit is terug te vinden in de informatie bij de inschrijving.

Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik mij wel inschrijven?
Je kunt je gewoon inschrijven voor de recreanten wedstrijden. Je hebt alleen een daglicentie nodig om mee te mogen doen. Deze daglicentie wordt door de organsatie geregeld. Hiervoor betaal je wel een bijdrage, omdat de organisatie hiervoor ook een afdracht moet doen aan de bond.

Kan ik mij voor de achtste en OD inschrijven?
Je kan je conform onze reglementen slechts inschrijven voor 1 afstand per dag.

Is er bij de Achtste en OD afstand sprake van een Loting?
Er is geen sprake van een loting. Startplaatsen worden op volgorde van inschrijving vergeven. Bij meer inschrijvingen dan beschikbare startplaatsen, worden inschrijvingen op volgorde van inschrijving op de wachtlijst geplaatst. In totaal zijn 560 startplaatsen beschikbaar voor de achtste Triathlon, waarvan 210 voor Holtenaren en 350 voor niet-Holtenaren.

Kan ik ergens inschrijflijsten vinden?
De inschrijflijsten zijn te raadplegen via onze website onder kopje deelnemer. De lijsten worden regelmatig geüpdatet. In de lijst is een rode lijn opgenomen. Onder de rode lijn is wachtlijst en indien je boven de rode lijn staat, sta je op de deelnemerslijst. Bovenaan de lijst zie je de datum van de laaste verversing.

Tot wanneer ontvang ik bij afmelding mijn inschrijfgeld retour?
Bij afmelding voor 1 mei ontvang jij je inschrijfgeld retour. Bij afmelding op en vanaf 1 mei wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd. Bij de Run 5 km en de Run 10 km is het niet mogelijk om af te melden

Ik heb me afgemeld maar al wel betaald voor een T Shirt?
Bij afmelding voor 1 mei ontvang jij je inschrijfgeld nog retour. Indien je afmeld op en vanaf 1 mei ontvang je geen inschrijfgeld meer retour. Indien je een T Shirt hebt besteld en betaald dan kom je hiervoor uiteraard in aanmerking. Info hierover vind je in de afmeldbevestiging die je van ons ontvangt na je afmelding.

Ik heb een t-shirt besteld maar sta op de wachtlijst. Kom ik in aanmerking voor een Shirt?
Een t-shirt wordt pas geincasseerd (mits besteld tijdens je inschrijving) op het moment dat je bent doorgeschoven van de wachtlijst naar de deelnemerslijst. Mocht je niet doorschuiven naar de deelnemerslijst dan is de enige mogelijkheid voor je om na het evenement via onze site alsnog een shirt te bestellen. Dit is echter alleen mogelijk zolang de voorraad strekt. Indien wij nog shirts beschikbaar hebben dan wordt hierover gecommuniceerd.

Mag iemand anders op mijn naam deelnemen?
Nee, je inschrijving is persoonlijk. Bij de aanmelding tijdens de wedstrijddag kan om je legitimatiebewijs gevraagd worden. Meer hierover is te vinden in het inschrijfreglement.

Ik ben verhuisd en/of mijn (atleten)gegevens zijn gewijzigd, en nu?
Geef het aan ons door via deelnemer@triathlonholten.nl en we passen het indien nodig voor je aan.

Ik ben verhuisd naar Holten. Start ik nu op het Holtens kampioenschap?
Nee, je woonplaats tijdens je inschrijving is voor ons van belang voor de samenstelling van de startlijsten en het opmaken van de uitslagen.

wij zijn trots op onze sponsors en partners