Live uitslagen!
Nieuwsbrief

Nieuws & facts

De Triathlon Holten levert elke editie weer een grote verscheidenheid aan cijfers op. Dit is de vijfendertigste editie in acht cijfers.

952
De Holtense triathlon kan niet zonder de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. 952 vrijwilligers zorgen er voor dat de triathlon vlekkeloos verloopt.

2
Het parcours voor de achtste triathlon kent dit jaar een wijziging ten opzichte van de vorige editie. Deelnemers aan dit onderdeel moeten de beruchte Motieweg niet één maar twee keer zien te bedwingen. De Diepe Hel is dit jaar geen onderdeel van het parcours voor de achtste triathlon.

121
De sportieve aftrap van het triathlonweekend vindt op vrijdagavond plaats. Sinds 2016 staan de Rabobank Kids Triathlon en de Vivera Run op het programma. Aan laatst genoemd onderdeel doen 121 deelnemers mee. Zij leggen een afstand van vijf of tien kilometer af over hetzelfde loopparcours als de triatleten die een dag later in actie komen.

11
Het programma van de Triathlon Holten is in de loop der jaren flink uitgebreid. Van de Koers Oost Bedrijventriathlon tot de Eerste Divisie; tijdens de vijfendertigste editie staan er maar liefst 11 verschillende wedstrijden op het programma.

3
Na inspanning is het bij de Triathlon Holten traditiegetrouw tijd voor ontspanning. Zowel de vrijdag als de zaterdag worden dan ook afgesloten met een knallend feest. Dit jaar kunnen triatleten, vrijwilligers en toeschouwers niet bij één maar drie podia genieten van muziek-acts. Het centrum van Holten wordt daardoor nog sfeervoller tijdens het triathlonweekend.

6
Rachel Klamer kwam vorig jaar als snelste triatlete over de finish in Holten. Dat was niet voor het eerst. Het betekende de zesde zege in Holten voor de Beuningse. Daarmee is Klamer recordhouder bij de vrouwen. Bij de mannen mogen Eric van der Linden en Eimert Venderbosch zich recordhouder noemen. Beiden schreven de wedstrijd in Holten viermaal op hun naam.

1905
Het evenement dat de Triathlon Holten vandaag de dag is, lijkt in iets op de eerste editie in 1985. 150 deelnemers streden destijds om de eerste zege. Dit jaar zijn er maar liefst 1905 deelnemers die in Holten aan de start verschijnen.

1173
Steeds meer internationale topatleten weten de Triathlon Holten inmiddels te vinden, maar dat geldt ook zeker voor de recreanten. Daarvan verschijnen er dit jaar 1173 aan de start.

Roggeli/TriMates 2 en TVA 2 winnaars in wedstrijd eerste divisie

Diede Diederiks en Aaron Lynch snelste triatleten

In de eerste divisiewedstrijd kwam Diede Diederiks als eerste triatlete over de finish. Diederiks, die uitkomt voor EDOSports uit Maastricht, voltooide de sprintafstand tijdens de ..

lees verder

Holtens Kampioenschap barst los

Wie worden de opvolgers van de gebroeders Muller?

Ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten barst de strijd om de titel ‘snelste Holtenaar’ weer los. Zowel op de achtste triathlon als de Olympis..

lees verder

De 35e Triathlon Holten in cijfers

De Triathlon Holten levert elke editie weer een grote verscheidenheid aan cijfers op. Dit is de vijfendertigste editie in acht cijfers.

952
De Holtense triathlon kan niet zonder de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. 952 vrijwilligers zorgen er voor dat de triathlon vlekkeloos..

lees verder

Koers Oost Bedrijven Triathlon ten einde

Fitnessoccasions en Bike Totaal Bloemendal blijken de sterkste

Het eerste onderdeel van de Triathlon is afgelopen en bijna alle teams hebben de finish gehaald. Bij het individuele onderdeel ging Fitnessoccasions er met de winst vandoor. Bi..

lees verder

Triathlon in festivalsetting

foodcourt, straattheater en extra muziekacts

Om de sfeer en beleving tijdens de triathlon nog verder te verhogen, zijn dit jaar in samenwerking met de Holtense horeca in het centrum twee extra podia met muziek-acts en straatt..

lees verder

Twintig keer Triathlon Holten

“Nu is het gebeurd”

De 35e editie van de Triathlon Holten is een bijzondere editie, zeker voor Ferdie de Boer. Hij stond vaker wel, dan niet aan de start. Na dit jaar zal hij niet meer aan de start ve..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners