Nieuws & facts

start bij de Triathlon Holten

Triathlon Holten laat wederom zien wat de kracht van sport is. De Vip arena in hartje Holten was vrijdagochtend dé ontmoetingsplek voor heel sportief Overijssel.

Genodigden die direct werkzaam zijn in de sport en gezondheidszorg woonden vrijdagmorgen de Kick-Off van ‘Een Leven Lang Bewegen in Overijssel’ bij. Een initiatief van de Provincie Overijssel die heel Overijssel aan het bewegen wil krijgen. Natuurlijk niet alleen, maar samen met de vele organisaties, gemeenten en andere initiatiefnemers die actief zijn. Het afgelopen jaar hebben twee provinciale kwartiermakers verbindingen gelegd, initiatiefnemers gemotiveerd en talent ingezet. Het momentum is nu moment om alle organisatiekracht en energie, te benutten.

Dat hij daarvoor het triathlonweekend in Holten heeft uitgekozen is niet zo gek. “Triathlon Holten is hét grote voorbeeld om mensen te laten bewegen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de vrijwilligers en het publiek dat erop afkomt”, laat Boerman weten. “Heel Overijssel in beweging is in het leven geroepen voor een vitale samenleving en om elkaar te ontmoeten. Sport is een enorme verbindende factor. Dat zie je hier in Holten.”

De organisatie van de Triathlon verwelkomde ruim honderd gasten in de Vip tent. Daar vond een presentatie plaats in samenwerking met de provincie Overijssel. Aan het woord kwamen ook negen initiatiefnemers uit heel Overijssel die direct met beweging en sport te maken hebben. Van Beweegtuinen tot Loopland en van Talentontwikkeling Overijssel tot aan BuurtSportCoach Academy. Zij riepen op tot samenwerking, kennis delen, krachten bundelen en vooral doen.

Bevlogen en gepassioneerd deelden de sprekers hun ervaringen met de zaal. Voormalig sportbestuurder van PEC Zwolle Arjan Jansen sprong eruit met zijn pleidooi over hoe belangrijk voorbeeldgedrag is voor kinderen. Hij deed zelfs een oproep. “Heb je een topsporter in je omgeving? Trek hem of haar op het podium als voorbeeld voor alle kinderen. Gebruik die topsporters!”

Tijdens de kick-off kwamen de aanwezigen ook zelf in beweging. Aan de rand van het Vip terrein kon men in negen sportcafé’s met elkaar in gesprek. Ter afsluiting vertelden oud-schaatster Moniek Kleinsman, voorzitter van de Triathlon Holten Martin Pieters, paralympisch dressuurruiter Frank Hosmar en Bert Boerman wat sport voor hen betekent en heeft gebracht. En tot slot werd het Sport Talent Fonds gelanceerd, een initiatief van de zogenaamde ‘koplopers’ die talentontwikkeling bij sporters en organisaties willen stimuleren en mogelijk willen maken. Partners hierin zijn Ocon Sport, Pro-f, provincie Overijssel en het Centre for Sports and Education.

 

Meer foto's klik hier.

Clinics voor een juiste voorbereiding

schrijf je in en doe mee

Jeugd en volwassenen die meedoen aan de Triathlon in Holten kunnen zich via de website van Stichting Triathlon Holten inschrijven voor diverse clinics. De clinics voor de jeugd van..

lees verder

Inschrijven voor de Triathlon Holten 28 en 29 juni 2019

Vanaf 16 december 2018 via www.triathlonholten.nl

Inschrijving voor de 35e editie Triathlon Holten 2019 opent voor alle onderdelen op zondag 16 december 2018. Deelname gebeurt op basis van inschrijving, er vindt net als vorig jaar..

lees verder

Evenementenveiligheid

Video Veiligheidsrisico Twente

In dit verhaal neemt Nienke ter Riet, coördinator evenementen van de veiligheidsregio Twente je mee in de wereld van evenementenveiligheid. Wij zijn bijzonder trots dat Bra..

lees verder

Nieuwe datum 2019 is bekend

vrijdag 28 en zaterdag 29 juni

In 2019 wordt Holten opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite en junior atleten. Beide series zijn onderdeel van het circuit van de European Triathlo..

lees verder

Officiele aftermovie 2018

Een warme en geweldige 34ste editie

Bekijk de aftermovie via de bovenstaande link of klik hier...

lees verder

Een leven lang bewegen in Overijssel

start bij de Triathlon Holten

Triathlon Holten laat wederom zien wat de kracht van sport is. De Vip arena in hartje Holten was vrijdagochtend dé ontmoetingsplek voor heel sportief Overijssel.
lees verder

wij zijn trots op onze sponsors en partners