Nieuws & facts

Spanjaard een seconde sneller

Ignacio Gonzalez Garcia heeft de 34eeditie van de Triathlon Holten op zijn naam geschreven. De Spanjaard won de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup in een tijd van 00:55:45. Daarmee bleef hij Christopher Perham (Groot-Britannië) en Walter Schafer (Verenigde Staten) nipt voor.

In Holten werd de titel sprint triathlon eer aan gedaan. Nadat de Amerikaan Alec Wilimovsky op de Holterberg als eerste een gaatje wist te slaan vielen er tijdens de wedstrijd verschillende koplopers vielen te noteren. Tijdens het looponderdeel ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf triatleten: Kyle Smith, Ignacio Gonzalez Garcia, Liam Ward, Luke Burns en Marco van der Stel namen de leiding in de wedstrijd. De Brit Cristopher Perham en Walter Schafer (VS) uit de achtervolgende groep wisten zich bij de koplopers te voegen, waarbij Perham meteen demarreerde. Ward en Gonzalez konden aanhaken bij de Brit, waarna het drietal de achtervolgers het nakijken gaf. Daarmee stond de top drie vast, enkel de invulling van het podium moest nog bepaald worden. Een sprint zou daarin uiteindelijk bepalend zijn. In de laatste driehonderd meter was het Gonzalez die in het Holtense centrum voor de aanval koos. Die strategie werd beloond met een eerste plaats. Perham volgde als nummer twee, op slechts een seconde afstand van de Spanjaard.

,,Vooraf had ik verwacht dat een plaats in de top vijf mogelijk moest zijn’’, vertelt Gonzalez. ,,Tijdens het fietsen zat ik bij de kopgroep en ook bij het looponderdeel zat ik in de voorste groep. Uiteindelijk koos Perham tijdens de tweede ronde voor de aanval en kon ik aanhaken. In de laatste driehonderd meter viel ik zelf aan en won ik. Daar ben ik erg blij mee.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup mannen
1. Ignacio Gonzalez Garcia - Spanje - 00:55:45
2. Christopher Perham - Groot-Britannië - 00:55:46
3. Walter Schafer - Verenigde Staten - 00:55:48

Clinics voor een juiste voorbereiding

schrijf je in en doe mee

Jeugd en volwassenen die meedoen aan de Triathlon in Holten kunnen zich via de website van Stichting Triathlon Holten inschrijven voor diverse clinics. De clinics voor de jeugd van..

lees verder

Inschrijven voor de Triathlon Holten 28 en 29 juni 2019

Vanaf 16 december 2018 via www.triathlonholten.nl

Inschrijving voor de 35e editie Triathlon Holten 2019 opent voor alle onderdelen op zondag 16 december 2018. Deelname gebeurt op basis van inschrijving, er vindt net als vorig jaar..

lees verder

Evenementenveiligheid

Video Veiligheidsrisico Twente

In dit verhaal neemt Nienke ter Riet, coördinator evenementen van de veiligheidsregio Twente je mee in de wereld van evenementenveiligheid. Wij zijn bijzonder trots dat Bra..

lees verder

Nieuwe datum 2019 is bekend

vrijdag 28 en zaterdag 29 juni

In 2019 wordt Holten opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite en junior atleten. Beide series zijn onderdeel van het circuit van de European Triathlo..

lees verder

Officiele aftermovie 2018

Een warme en geweldige 34ste editie

Bekijk de aftermovie via de bovenstaande link of klik hier...

lees verder

Een leven lang bewegen in Overijssel

start bij de Triathlon Holten

Triathlon Holten laat wederom zien wat de kracht van sport is. De Vip arena in hartje Holten was vrijdagochtend dé ontmoetingsplek voor heel sportief Overijssel.
lees verder

wij zijn trots op onze sponsors en partners