Inschrijven

Gonzalez Garcia wint na sprint

Spanjaard een seconde sneller

Ignacio Gonzalez Garcia heeft de 34eeditie van de Triathlon Holten op zijn naam geschreven. De Spanjaard won de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup in een tijd van 00:55:45. Daarmee bleef hij Christopher Perham (Groot-Britannië) en Walter Schafer (Verenigde Staten) nipt voor.

In Holten werd de titel sprint triathlon eer aan gedaan. Nadat de Amerikaan Alec Wilimovsky op de Holterberg als eerste een gaatje wist te slaan vielen er tijdens de wedstrijd verschillende koplopers vielen te noteren. Tijdens het looponderdeel ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf triatleten: Kyle Smith, Ignacio Gonzalez Garcia, Liam Ward, Luke Burns en Marco van der Stel namen de leiding in de wedstrijd. De Brit Cristopher Perham en Walter Schafer (VS) uit de achtervolgende groep wisten zich bij de koplopers te voegen, waarbij Perham meteen demarreerde. Ward en Gonzalez konden aanhaken bij de Brit, waarna het drietal de achtervolgers het nakijken gaf. Daarmee stond de top drie vast, enkel de invulling van het podium moest nog bepaald worden. Een sprint zou daarin uiteindelijk bepalend zijn. In de laatste driehonderd meter was het Gonzalez die in het Holtense centrum voor de aanval koos. Die strategie werd beloond met een eerste plaats. Perham volgde als nummer twee, op slechts een seconde afstand van de Spanjaard.

,,Vooraf had ik verwacht dat een plaats in de top vijf mogelijk moest zijn’’, vertelt Gonzalez. ,,Tijdens het fietsen zat ik bij de kopgroep en ook bij het looponderdeel zat ik in de voorste groep. Uiteindelijk koos Perham tijdens de tweede ronde voor de aanval en kon ik aanhaken. In de laatste driehonderd meter viel ik zelf aan en won ik. Daar ben ik erg blij mee.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup mannen
1. Ignacio Gonzalez Garcia - Spanje - 00:55:45
2. Christopher Perham - Groot-Britannië - 00:55:46
3. Walter Schafer - Verenigde Staten - 00:55:48