Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Special Olympics Nationale Spelen, die over twee jaar in de regio Twente worden gehouden. Holten vormt daarbij het decor van het triathlon-onderdeel, dat voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics op het programma staat.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen strijden in Nederland ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking iedere twee jaar om de medailles. In 2022 is de regio Twente gastheer van dit bijzondere sportevenement. De verschillende onderdelen die tussen 10 en 12 juni 2022 op het programma staan worden gehouden in 24 verschillende plaatsen die, net als Holten, bekend staan om een bepaalde sport.

Holten, dat zowel nationaal als internationaal bekend staat om de jaarlijkse triathlon, is tijdens de Special Olympics Nationale Spelen logischerwijs de gastheer van de eerste triathlon. Deze wordt tussen 10 en 12 juni 2022 gehouden, separaat van de reguliere Triathlon Holten waarvan voor dat jaar nog geen datum bekend is. Meer informatie hierover volgt later.

Kijk voor meer informatie op https://specialolympics.nl/2020/organisatie-special-olympics-nationale-spelen-twente-2022-vol-enthousiasme-uit-startblokken/