Live uitslagen!
Nieuwsbrief

Nieuws & facts

Wie worden de opvolgers van de gebroeders Muller?

Ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten barst de strijd om de titel ‘snelste Holtenaar’ weer los. Zowel op de achtste triathlon als de Olympische afstand ontbreken bij de mannen dit jaar de titelhouders. Wie worden de opvolgers van Marco en Mark Muller?

Viermaal Holtens kampioen
Mark Muller mocht zich vorig jaar tijdens de Triathlon Holten op de Olympische afstand de snelste triatleet noemen. Muller kroonde zich daardoor automatisch tot snelste Holtenaar op die afstand. Het betekende destijds zijn derde zege op rij in de strijd om het Holtens kampioenschap, waardoor hij de beker mocht houden. “Volgend jaar kan ik de Holtense titel alleen niet verdedigen. Ik verhuis binnenkort naar Deventer en ben dan geen Holtenaar meer. Het is voorlopig dus mijn laatste Holtens kampioenschap”, sprak Muller destijds.

De naam van Mark Muller ontbreekt dit jaar inderdaad op de startlijst van de Olympische Afstand. De triatleet verschijnt tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten wel aan de start, maar niet als Holtenaar. “Ik ben inderdaad verhuisd”, aldus Muller, “maar ik doe wel mee aan de bedrijventriathlon. Ik heb een gebroken teen gehad en doe mee voor de lol. Ik kan niet volle bak gaan.” Muller geeft aan het enerzijds jammer te vinden dat hij Holtenaar af is. De triatleet weet hoe de strijd om het Holtens kampioenschap leeft binnen het dorp. Anderzijds was er geen beter moment om afscheid te nemen. “Ik heb het Holtens kampioenschap vier keer gewonnen, waarvan de laatste twee keer met overmacht. Het was goed geweest.”

Opvolgers
Jessie Muller lijkt op voorhand één van de gegadigden te zijn om de titel van Holtens kampioen over te nemen op de Olympische Afstand. In de strijd om het Holtens kampioenschap eindigde Muller, die in het algeheel klassement vijfde werd, vorig jaar op een tweede plaats. De derde plaats van het Holtens kampioenschap op de OD ging naar Andy de Jong, die dit jaar wederom aan de start verschijnt.

Op diezelfde afstand kroonde Britt le Fevre zich tot snelste Holtense vrouw. Een titel die zij dit jaar verdedigt. De naam van Le Fevre prijkt ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten op de startlijst voor de Olympische afstand.

Kanshebbers op de achtste triathlon
Ook op de achtste triathlon ontbreekt de titelhouder van het Holtens kampioenschap bij de mannen. Marco Muller mocht zich op dat onderdeel vorig jaar de snelste Holtense man noemen, maar is evenals Mark Muller tegenwoordig Deventenaar. Glenn ten Berge, vorig jaar de nummer twee in de strijd om het Holtens kampioenschap, verschijnt dit jaar niet aan de start van de achtste triathlon. Ten Berge neemt tijdens de vijfendertigste Triathlon Holten deel aan de Bedrijventriathlon. Stefan Pekkeriet lijkt daardoor een van de kanshebbers te zijn om Marco Muller op te volgen als Holtens kampioen op de achtste triathlon. Pekkeriet eindigde tijdens de editie van 2018 op een derde positie in de strijd om het plaatselijke kampioenschap.

Roggeli/TriMates 2 en TVA 2 winnaars in wedstrijd eerste divisie

Diede Diederiks en Aaron Lynch snelste triatleten

In de eerste divisiewedstrijd kwam Diede Diederiks als eerste triatlete over de finish. Diederiks, die uitkomt voor EDOSports uit Maastricht, voltooide de sprintafstand tijdens de ..

lees verder

Holtens Kampioenschap barst los

Wie worden de opvolgers van de gebroeders Muller?

Ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten barst de strijd om de titel ‘snelste Holtenaar’ weer los. Zowel op de achtste triathlon als de Olympis..

lees verder

De 35e Triathlon Holten in cijfers

De Triathlon Holten levert elke editie weer een grote verscheidenheid aan cijfers op. Dit is de vijfendertigste editie in acht cijfers.

952
De Holtense triathlon kan niet zonder de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. 952 vrijwilligers zorgen er voor dat de triathlon vlekkeloos..

lees verder

Koers Oost Bedrijven Triathlon ten einde

Fitnessoccasions en Bike Totaal Bloemendal blijken de sterkste

Het eerste onderdeel van de Triathlon is afgelopen en bijna alle teams hebben de finish gehaald. Bij het individuele onderdeel ging Fitnessoccasions er met de winst vandoor. Bi..

lees verder

Triathlon in festivalsetting

foodcourt, straattheater en extra muziekacts

Om de sfeer en beleving tijdens de triathlon nog verder te verhogen, zijn dit jaar in samenwerking met de Holtense horeca in het centrum twee extra podia met muziek-acts en straatt..

lees verder

Twintig keer Triathlon Holten

“Nu is het gebeurd”

De 35e editie van de Triathlon Holten is een bijzondere editie, zeker voor Ferdie de Boer. Hij stond vaker wel, dan niet aan de start. Na dit jaar zal hij niet meer aan de start ve..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners