Inschrijven

Slowaakse en Brit winnen bij de junioren

Zes nationaliteiten op het Holtense podium

Het podium bij de ETU Triathlon Junior Cup mannen en vrouwen leverde een bond gekleurd gezelschap aan winnaars op. Zes verschillende nationaliteiten werden op het podium van de Holtense triathlon arena gehuldigd. Bij de vrouwen mocht de Slowaakse Kristina Jesenska op het hoogste ereschavot plaatsnemen, bij de mannen ging het goud naar de Brit Matthew Willis.

De dames trapten om 11.30 uur de twee startseries van de junioren af. Een uur later was het Kristina Jesenska die winst bij de junioren vrouwen veilig stelde. Dat deed zij onbedreigd. Haar tijd van 01:04:08 was de concurrentie te machtig en bleek voldoende om solo over de finish te komen. De Franse Celia Merle volgde op negen seconden in een tijd van 01:14:17, Amber Schlebusch (01:04:18) uit Zuid-Afrika maakte het podium compleet.

,,Dit is pas mijn eerste overwinning’’, vertelt Jesenska. ,,Ik had vandaag niet verwacht dat ik zo snel zou lopen als dat ik heb gedaan. De omstandigheden waren goed. Voor mij was het een perfecte dag.’’

Bij de man was het Matthew Willis die naar de overwinning soleerde. De concurrentie kon niet tippen aan de tijd van 00:56:26 die de Brit neer wist te zetten. De Noor Vetle Bergsvik Thorn (00:56:35) volgde op enkele seconden afstand van Willis. Ricardo Batista uit Portugal wist uiteindelijk de derde prijs in de wacht te slepen. Zijn tijd van 00:56:38 bleek voldoende voor het brons.

,,Ik ben heel blij met de overwinning’’, aldus Willis. ,,Dit is namelijk pas mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Ik weet ook dat het zwemmen niet mijn beste onderdeel is. Bij het fietsen zat ik in de achtervolgende groep. Als het gat niet te groot zou zijn wist ik dat ik tijdens het lopen veel concurrenten kon inhalen. Dat is namelijk mijn beste onderdeel.’’

ETU Triathlon Junior Cup vrouwen
1. Kristina Jesenska - Slowakije - 01:04:08
2. Celia Merle - Frankrijk - 01:14:17
3. Amber Schlebusch - Zuid-Afrika - 01:04:18

ETU Triathlon Junior Cup mannen
1. Matthew Willis - Groot-Brittannië - 00:56:26
2. Vetle Bergsvik Thorn - Noorwegen - 00:56:35
3. Ricardo Batista - Portugal - 00:56:38