Livestream!


Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

Lees meer over deze editie

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden. Inschrijven kan vanaf 3 februari.

Internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek

De Triathlon Holten is in 2023 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 16e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar opnieuw door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De vrijdagavond is, net als vorig jaar, de jeugdavond met wedstrijden voor atleten van 8 tot 19 jaar. Op zaterdag wordt er gestreden tijdens de bedrijventriathlon, de achtste en de olympische afstand én vindt opnieuw de populaire Vivera Run plaats. De dagen worden feestelijk afgesloten met de befaamde openingsparty op vrijdag en de afterparty op zaterdag.

Inschrijven is mogelijk vanaf 3 februari. Meer informatie volgt op een later moment.

Over de Triathlon Holten

De Triathlon Holten is sinds jaar en dag een toonaangevend sportevenement. Jaarlijks reizen topsporters van over de hele wereld en recreanten uit heel Nederland af naar het Sallandse dorp om zich te wagen aan het uitdagende parcours. De Triathlon Holten is daarbij een evenement dat kan rekenen op circa 2000 deelnemers, meer dan 15.000 bezoekers en de inzet van ruim 1050 vrijwilligers.