Live uitslagen!
Nieuwsbrief

Nieuws & facts

“Nu is het gebeurd”

De 35e editie van de Triathlon Holten is een bijzondere editie, zeker voor Ferdie de Boer. Hij stond vaker wel, dan niet aan de start. Na dit jaar zal hij niet meer aan de start verschijnen in Holten. Na twintig jaar bedankt de sportman uit Losser de Holtenaren voor hun gastvrijheid.

Ergens in de jaren negentig begon De Boer aan zijn carrière als triatleet, vandaag liep hij zijn laatste triathlon in Holten. Maar liefst twintig keer wist hij de Triathlon Holten met succes te volbrengen, maar na deze editie houdt hij het voor gezien. De 71-jarige sportman heeft te kampen met een versleten heup, welke vooral tijdens het lopen protesteert. “Het zwemmen en fietsen gaat redelijk, maar het lopen is wel erg zwaar.”

Aan dat ongemak komt hopelijk snel een einde, want Ferdi wordt dit jaar geopereerd aan zijn heup. “Eigenlijk zou die operatie eerder plaatsvinden. In januari al zag de specialist dat ik geopereerd moest worden, maar die operatie heb ik uitgesteld.” Ferdie kon het niet verkroppen om zijn twintigste editie te moeten missen voor een nieuwe heup, dus liep hij de Triathlon uit met zijn slechte heup.

Eenmaal aangekomen bij de finish kwam het besef. “Dit was het dan,” verzuchtte De Boer, “nu is het echt gebeurd.” In Holten zullen de toeschouwers hem niet meer aan de start zien verschijnen, maar op 5 oktober zal Ferdi nog een keer de stoute schoenen aantrekken. In Turkije doet hij mee aan een 1/8 Triathlon. “Maar dat is een korte afstand, dat wordt geen enkel probleem.”

Roggeli/TriMates 2 en TVA 2 winnaars in wedstrijd eerste divisie

Diede Diederiks en Aaron Lynch snelste triatleten

In de eerste divisiewedstrijd kwam Diede Diederiks als eerste triatlete over de finish. Diederiks, die uitkomt voor EDOSports uit Maastricht, voltooide de sprintafstand tijdens de ..

lees verder

Holtens Kampioenschap barst los

Wie worden de opvolgers van de gebroeders Muller?

Ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten barst de strijd om de titel ‘snelste Holtenaar’ weer los. Zowel op de achtste triathlon als de Olympis..

lees verder

De 35e Triathlon Holten in cijfers

De Triathlon Holten levert elke editie weer een grote verscheidenheid aan cijfers op. Dit is de vijfendertigste editie in acht cijfers.

952
De Holtense triathlon kan niet zonder de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. 952 vrijwilligers zorgen er voor dat de triathlon vlekkeloos..

lees verder

Koers Oost Bedrijven Triathlon ten einde

Fitnessoccasions en Bike Totaal Bloemendal blijken de sterkste

Het eerste onderdeel van de Triathlon is afgelopen en bijna alle teams hebben de finish gehaald. Bij het individuele onderdeel ging Fitnessoccasions er met de winst vandoor. Bi..

lees verder

Triathlon in festivalsetting

foodcourt, straattheater en extra muziekacts

Om de sfeer en beleving tijdens de triathlon nog verder te verhogen, zijn dit jaar in samenwerking met de Holtense horeca in het centrum twee extra podia met muziek-acts en straatt..

lees verder

Twintig keer Triathlon Holten

“Nu is het gebeurd”

De 35e editie van de Triathlon Holten is een bijzondere editie, zeker voor Ferdie de Boer. Hij stond vaker wel, dan niet aan de start. Na dit jaar zal hij niet meer aan de start ve..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners