Livestream!
Nieuwsbrief


Wedstrijdvoorbereiding

Veel gestelde vragen

Ik wil graag samen met iemand anders starten, kan dat?
Leg vooraf je verzoek bij ons neer via deelnemer@triathlonholten.nl en geef daarin duidelijk aan om wie het gaat. Dan proberen wij er bij het samenstellen van de startlijsten rekening mee te houden. We kunnen je echter niet garanderen dat het ook lukt.

Wordt er weer een triathlontraining aangeboden?
Net als in voorgaande jaren worden er in Holten in aanloop naar de Triathlon weer clinics georganiseerd:

  • kidsclinic voor kinderen tot en met 15 jaar (€ 25,00): op dinsdagavonden 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni 2022 vinden de trainingen plaats en op vrijdag 24 juni de parcousverkenning.
  • zwemclinic (€50,00) verzorgd door ZPC Twenhaarsveld. Start 11 mei 2022 (8x op een woensdagavond)
  • fietsclinic (€40,00) verzorgd door Wim Reinsgroep. Start 1 april 2022 (wekelijks op vrijdagavond)
  • hardloopclinic (€45,00) verzorgd door AV Holten. Start 4 april 2022 (wekelijks op maandagavond)
    bij opgeven voor meerdere clinics ontvang je €5,00 korting bij opgave voor twee en €15,00 korting bij opgave voor drie clinics.

Voor de clinics kun je direct opgeven bij opgeven voor de triathlon (tot start van de clinics) of via een apart inschrijfformulier.

Hoe krijg ik als deelnemer informatie over de wedstrijd?
Op onze website vindt u informatie over inschrijving en starttijden van de verschillende categorieën. Meer praktische informatie staat in een boekje dat de deelnemers ongeveer een week voor het evenement digitaal wordt toegezonden (dit boekje kan ook worden gedownload via de website).

Hoe ziet het parcours eruit?
De Elite-, Bedrijven en de OD-triatleten zwemmen in zandwinning De Domelaar, fietsen via het aanloop parcours richting de ronde in en rond Holten. Deze ronde wordt, afhankelijk van de afstand, meerder keren gefietst. In deze fietsronde is onder meer de Holterberg opgenomen. Vervolgens loopt men daarna enkele rondes door Holten.

De recreanten op de Achtste zwemmen in zwembad Twenhaarsveld, fietsen via het aanloop parcours richting de ronde in en rond Holten. In deze fietsronde is onder meer de Holterberg opgenomen. Vervolgens loopt men daarna enkele rondes door Holten.

Alle deelnemers finishen in het triathlon stadion op Kalfstersmansweide in het centrum van Holten.

Wanneer ontvang ik mijn startkaart?
De startkaarten, met daarop info zoals jou startnummer en starttijd worden kort voor de wedstrijd naar je verzonden via email.

Limiettijden
Op de website zijn limiettijden genoemd voor de Olympic Distance. Indien je daar overheen gaat loop je de kans uit de wedstrijd gehaald te worden door de Jury. De limiet voor zemmen is maximaal 45 minuten, voor fietsen maximaal 120 minuten en voor lopen maximaal 90 minuten. De limiet voor deelnemers aan de achtste afstand geldt alleen voor het zwemmen in het zwembad. Deze limiet is maximaal 20 minuten.
Zie het deelnemersboekje voor de limiettijden. 

wij zijn trots op onze sponsors en partners