Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Australiër en Oekraïense favoriet voor de eindzege

Aan de 35eeditie van de Triathlon Holten, die op zaterdag 29 juni plaatsvindt, gaan topatleten van start uit maar liefst 30 landen. Zij strijden dit jaar in Holten om punten voor de ITU World Ranking, die van groot belang zijn voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Nederlandse atleten zijn goed vertegenwoordigd. Rachel Klamer ontbreekt dit jaar.

Yuliya Yelistratova hoogst geklasseerde dame
Klamer schreef vorig jaar voor de zesde keer de Triathlon Holten op haar naam. De zevende overwinning voor de Beuningse laat in ieder geval een jaar op zich wachten. Klamer moet dit jaar in ‘haar thuiswedstrijd’ verstek laten gaan vanwege haar deelname aan de World Triathlon Series in Montreal. Yuliya Yelistratova is op voorhand de uitgesproken favoriet voor de opvolging van Rachel Klamer. De Oekraïense is met een huidige tweeënveertigste plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde triatlete die in Holten van start gaat. Brittany Dutton lijkt de grootste concurrente te zijn voor Yelistratova. De Britse bezet de honderdnegende positie op de wereldranglijst van de Internationale Triathlonbond ITU en is daarmee na de Oekraïense de hoogst geklasseerde triatlete.

Callum McClusky favoriet in spannende titelstrijd heren
De titelstrijd bij de heren beloofd dit jaar een spannende te worden. Ook bij de elite mannen ontbreekt de titelverdediger. De Spanjaard Ignacio Gonzalez Garcia kwam vorig jaar als snelste triatleet over de finish bij de mannen, maar ontbreekt dit jaar aan de start. Dat geldt ook voor de winnaar van 2017. De Zuid-Afrikaan Richard Murray,

de partner van Rachel Klamer, schreef in dat jaar voor het eerst de wedstrijd in Holten op zijn naam. Dit jaar liggen bij de heren de kansen dicht bij elkaar. Australiër Callum McClusky, die begin juni nog de sprint triathlon in Dnipro (Oekraïne) op zijn naam schreef, lijkt tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten één van de kanshebbers te zijn voor de eindzege. Hij is momenteel de nummer honderdveertien op de wereldranglijst van de triathlonbond ITU en daarmee de hoogst geklasseerde triatleet die in Holten van start gaat. McClusky krijgt in Holten concurrentie van Ben Dijkstra uit Groot-Brittannië. De Brit is de huidige nummer honderdvierentwintig op de wereldranglijst. Calum Johnson en Lestyn Harret (beiden eveneens Groot-Brittannië) complementeren het viertal triatleten met de hoogste klassering. Zij nemen een respectievelijk honderddertigste en honderachtendertigste plaats in op die ranglijst.

 

Nederlandse Triathleten goed vertegenwoordigd

In totaal komen, verdeeld over de elite en junioren, atleten van 30 verschillende nationaliteiten in actie tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten. Zowel bij de elite mannen als de elite vrouwen vaardigt Nederland een significant aantal triatleten af. In de beide categorieën komen respectievelijk zes en tien landgenoten in actie. Onder hen is Pim Venderbosch uit Didam, wiens vader in Holten reeds viermaal de triathlon op zijn naam schreef. Ook bij de junior mannen (11) en de junior vrouwen (9) zijn de Nederlandse triatleten goed vertegenwoordigd.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners