Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Australiër en Oekraïense favoriet voor de eindzege

Aan de 35eeditie van de Triathlon Holten, die op zaterdag 29 juni plaatsvindt, gaan topatleten van start uit maar liefst 30 landen. Zij strijden dit jaar in Holten om punten voor de ITU World Ranking, die van groot belang zijn voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De Nederlandse atleten zijn goed vertegenwoordigd. Rachel Klamer ontbreekt dit jaar.

Yuliya Yelistratova hoogst geklasseerde dame
Klamer schreef vorig jaar voor de zesde keer de Triathlon Holten op haar naam. De zevende overwinning voor de Beuningse laat in ieder geval een jaar op zich wachten. Klamer moet dit jaar in ‘haar thuiswedstrijd’ verstek laten gaan vanwege haar deelname aan de World Triathlon Series in Montreal. Yuliya Yelistratova is op voorhand de uitgesproken favoriet voor de opvolging van Rachel Klamer. De Oekraïense is met een huidige tweeënveertigste plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde triatlete die in Holten van start gaat. Brittany Dutton lijkt de grootste concurrente te zijn voor Yelistratova. De Britse bezet de honderdnegende positie op de wereldranglijst van de Internationale Triathlonbond ITU en is daarmee na de Oekraïense de hoogst geklasseerde triatlete.

Callum McClusky favoriet in spannende titelstrijd heren
De titelstrijd bij de heren beloofd dit jaar een spannende te worden. Ook bij de elite mannen ontbreekt de titelverdediger. De Spanjaard Ignacio Gonzalez Garcia kwam vorig jaar als snelste triatleet over de finish bij de mannen, maar ontbreekt dit jaar aan de start. Dat geldt ook voor de winnaar van 2017. De Zuid-Afrikaan Richard Murray,

de partner van Rachel Klamer, schreef in dat jaar voor het eerst de wedstrijd in Holten op zijn naam. Dit jaar liggen bij de heren de kansen dicht bij elkaar. Australiër Callum McClusky, die begin juni nog de sprint triathlon in Dnipro (Oekraïne) op zijn naam schreef, lijkt tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten één van de kanshebbers te zijn voor de eindzege. Hij is momenteel de nummer honderdveertien op de wereldranglijst van de triathlonbond ITU en daarmee de hoogst geklasseerde triatleet die in Holten van start gaat. McClusky krijgt in Holten concurrentie van Ben Dijkstra uit Groot-Brittannië. De Brit is de huidige nummer honderdvierentwintig op de wereldranglijst. Calum Johnson en Lestyn Harret (beiden eveneens Groot-Brittannië) complementeren het viertal triatleten met de hoogste klassering. Zij nemen een respectievelijk honderddertigste en honderachtendertigste plaats in op die ranglijst.

 

Nederlandse Triathleten goed vertegenwoordigd

In totaal komen, verdeeld over de elite en junioren, atleten van 30 verschillende nationaliteiten in actie tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten. Zowel bij de elite mannen als de elite vrouwen vaardigt Nederland een significant aantal triatleten af. In de beide categorieën komen respectievelijk zes en tien landgenoten in actie. Onder hen is Pim Venderbosch uit Didam, wiens vader in Holten reeds viermaal de triathlon op zijn naam schreef. Ook bij de junior mannen (11) en de junior vrouwen (9) zijn de Nederlandse triatleten goed vertegenwoordigd.

Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon ..

lees verder

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Française is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners