Nieuwsbrief


Inschrijven

Nieuws & facts

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek
De Triathlon Holten is in 2021 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 15e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Extra sublieme editie of aangepast scenario?
De organisatie van de Triathlon Holten is al geruime tijd enthousiast bezig met het voorbereiden van mogelijke scenario’s voor 2021. Die zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus en haar bestrijding. Factoren die momenteel nog onvoorspelbaar zijn.

“We hopen voor alle atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen enorm op een scenario waarbij het evenement weer in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden”, zegt Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. “Ons streven is om iedereen in dat geval te trakteren op een extra sublieme editie na een moeilijke periode en een jaar zonder Triathlon Holten.”

Momenteel worden zowel binnen de organisatie als met verschillende instanties, waaronder International Topsport Events Twente, actief verschillende situaties onderzocht. Pieters vervolgt: “Als een regulier evenement niet mogelijk blijkt willen we voorbereid zijn op alternatieve scenario’s. Daarbij is het onze prioriteit om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te allen tijde te waarborgen. Tegelijkertijd proberen we de sport- en sfeerbeleving zoveel als de situatie het toelaat intact houden.”

De inschrijving opent niet zoals voorgaande jaren in december, maar in het nieuwe jaar.

Kies jouw hit van het jaar en maak hem de 'themesong' van deze editie!

Welke hit wordt de ‘theme song’ van de 36e editie van de Triathlon Holten? Dat is aan jou! Stem nu en bepaal welk nummer hét thema van de Triathlon Holten wordt ..

lees verder

Viering van het 21-jarige bestaan van de Gemeente Rijssen-Holten tijdens afterparty triathlon

Het feest op de zaterdagavond, de zogeheten Autoafleveren.nl Afterparty, krijgt dit jaar een bijzonder tintje. Het wordt namelijk georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rijs..

lees verder

Watertemperatuur Domelaar 2022

Actuele watertemperatuur van het open water

De actuele temperatuur van de Domelaar wordt hieronder periodiek bijgehouden:

23,8°C 24-06-2022
23,2°C 17-06-2022
19,8°C 10-06-2022
17,5°..

lees verder

Programma Triathlon Holten 2022

Internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli vindt alweer de 36e editie van de Triathlon Holten plaats. Een spektakel waar inmiddels ruim 15.000 bezoekers, circa 2.000 deelnemers en maa..

lees verder

Goed voorbereid van start met de populaire Triathlon Holten clinics. Doe je mee?

Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2022 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed..

lees verder

Speaker Wim van den Broek krijgt eigen startseries tijdens Triathlon Holten ter ere van afscheid

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broe..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners