Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek
De Triathlon Holten is in 2021 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 15e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Extra sublieme editie of aangepast scenario?
De organisatie van de Triathlon Holten is al geruime tijd enthousiast bezig met het voorbereiden van mogelijke scenario’s voor 2021. Die zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus en haar bestrijding. Factoren die momenteel nog onvoorspelbaar zijn.

“We hopen voor alle atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen enorm op een scenario waarbij het evenement weer in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden”, zegt Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. “Ons streven is om iedereen in dat geval te trakteren op een extra sublieme editie na een moeilijke periode en een jaar zonder Triathlon Holten.”

Momenteel worden zowel binnen de organisatie als met verschillende instanties, waaronder International Topsport Events Twente, actief verschillende situaties onderzocht. Pieters vervolgt: “Als een regulier evenement niet mogelijk blijkt willen we voorbereid zijn op alternatieve scenario’s. Daarbij is het onze prioriteit om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te allen tijde te waarborgen. Tegelijkertijd proberen we de sport- en sfeerbeleving zoveel als de situatie het toelaat intact houden.”

De inschrijving opent niet zoals voorgaande jaren in december, maar in het nieuwe jaar.

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners