Nieuwsbrief

Nieuws & facts

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek
De Triathlon Holten is in 2021 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 15e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Extra sublieme editie of aangepast scenario?
De organisatie van de Triathlon Holten is al geruime tijd enthousiast bezig met het voorbereiden van mogelijke scenario’s voor 2021. Die zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus en haar bestrijding. Factoren die momenteel nog onvoorspelbaar zijn.

“We hopen voor alle atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen enorm op een scenario waarbij het evenement weer in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden”, zegt Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. “Ons streven is om iedereen in dat geval te trakteren op een extra sublieme editie na een moeilijke periode en een jaar zonder Triathlon Holten.”

Momenteel worden zowel binnen de organisatie als met verschillende instanties, waaronder International Topsport Events Twente, actief verschillende situaties onderzocht. Pieters vervolgt: “Als een regulier evenement niet mogelijk blijkt willen we voorbereid zijn op alternatieve scenario’s. Daarbij is het onze prioriteit om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te allen tijde te waarborgen. Tegelijkertijd proberen we de sport- en sfeerbeleving zoveel als de situatie het toelaat intact houden.”

De inschrijving opent niet zoals voorgaande jaren in december, maar in het nieuwe jaar.

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder

Tompouces-actie van start voor vrijwilligers Triathlon Holten

Verrassing valt in de smaak

Meer dan 950 vrijwilligers van de Triathlon Holten zouden normaal gesproken deze week volop bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor het evenement. Op vrijdag, zat..

lees verder

Triathlon Holten gaat ondanks afgelasting niet onopgemerkt voorbij

Ondanks afgelasting evenement volop in de schijnwerpers

De Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen en onzekerheden besloot de Stichting Triathlon Holten tot een afgelastin..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners