Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

stelen de show Tiathlon Holten 2017

Een enorme sportieve sfeer en bovenal veel gezelligheid; zo kun je het weekend van de Triathlon Holten 2017 uitstekend omschrijven. Het Holtense dorp bruiste net als voorgaande edities van allerlei internationaliteiten, gedreven triatleten en bovenal enthousiast publiek. Ondanks dat het weer niet meezat tijdens de ETU elite en junioren cup die ’s morgens werd gehouden, kijkt de top van internationale triatleten terug op een fantastische race. Vooral in kamp Australië zijn meerdere podia plekken behaald. Echter zijn het Rachel Klamer en haar vriend Richard Murray die de show stelen. Murry komt moeiteloos over de finish. Hij maakt er zelfs een vreugdedansje bij. Niet veel later is het Klamer die sprankelend het lint vast mag pakken en onder de poort door komt. Onder een luid applaus van het publiek dat massaal voor de favoriet opstaat. Klamer heeft haar fans de laatste kilometers mee laten genieten van haar grote glimlach via een groot scherm.

“Fantastisch! Wat een prestatie!”, roept een toeschouwer. Terwijl de volgende series waaronder Koers Oost bedrijventeams en de Olympic Distance bezig zijn houdt het op met regenen en stroomt het centrum van Holten vol met nog meer publiek. Snuffelend langs de kraampjes van de sportmarkt of een plaatsje zoekend op de tribunes. Vervelen hoeft men zich geen moment. Ook in de arena is het een komen en gaan van lopers. Prijswinnaars worden gehuldigd op het podium en de speakers voorzien iedereen van relevante informatie. De zon breekt zelfs door en het lijkt erop dat Holten getrakteerd wordt op een prachtige avond. Inmiddels zijn alle series van de Olympic Distance over de streep. Triatleet Hans Pluimers zit uit te puffen op een bankje achter het finishterrein. “Je gaat helemaal kapot maar het blijft geweldig”, lacht hij nog best energiek. “En dan onderweg al die barbecuefeestjes en heavy metal muziek.” Naast hem zit oud-Holtenaar Marcel Veltkamp. Ook uit te blazen van de zware prestatie. “Het was zwaar. Ik kan gewoon niet zwemmen. Maar toch de finish gehaald”, vertelt Veltkamp. “Komt ook omdat mijn familie en oude buren langs de kant stonden.”

Achter de schermen staan de deelnemers in de rij voor een behandeling in de massagetent. Om de laatste staartjes van kramp weg te masseren. Verderop pakken atleten stukken gesneden fruit en sportdrank voor de verloren vitamines en mineralen. Inge Wessels staat op de tribune na te genieten van haar eerste deelname met het bedrijventeam VolkerWessels. “Ik doe volgend jaar zeker weer mee!”, vertelt ze stralend. “En ik was gelukkig niet als laatste uit het water. Voor de toptriatleten heb ik nog veel meer respect gekregen. Want het is zwaar, helemaal met koud zwemwater. Ik was blij dat ik een wetsuit aanhad. Ja en nu een heerlijk feestje vieren.” Groot feest is het als de Holtenaren aan de beurt zijn. Toeters, spandoeken en van alle kanten gejuich; de deelnemers worden het loopparcours door gedragen. Een enkeling trekt nog een sprintje om de laatste seconden te pakken. Anderen hebben het wat moeilijker en lopen in een rustig tempo, zwaaiend of geconcentreerd. Het publiek geniet zichtbaar, wachtend met een bloemetje voor geliefden of collega’s. En wanneer de allerlaatste deelnemer, Steven van Riel door heel Holten is binnengehaald barst het eindfeest los. “Wederom ongetwijfeld een geslaagde editie”, reageert Martin Pieters, voorzitter Triathlon Holten trots.



Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners