Nieuwsbrief

Nieuws & facts

stelen de show Tiathlon Holten 2017

Een enorme sportieve sfeer en bovenal veel gezelligheid; zo kun je het weekend van de Triathlon Holten 2017 uitstekend omschrijven. Het Holtense dorp bruiste net als voorgaande edities van allerlei internationaliteiten, gedreven triatleten en bovenal enthousiast publiek. Ondanks dat het weer niet meezat tijdens de ETU elite en junioren cup die ’s morgens werd gehouden, kijkt de top van internationale triatleten terug op een fantastische race. Vooral in kamp Australië zijn meerdere podia plekken behaald. Echter zijn het Rachel Klamer en haar vriend Richard Murray die de show stelen. Murry komt moeiteloos over de finish. Hij maakt er zelfs een vreugdedansje bij. Niet veel later is het Klamer die sprankelend het lint vast mag pakken en onder de poort door komt. Onder een luid applaus van het publiek dat massaal voor de favoriet opstaat. Klamer heeft haar fans de laatste kilometers mee laten genieten van haar grote glimlach via een groot scherm.

“Fantastisch! Wat een prestatie!”, roept een toeschouwer. Terwijl de volgende series waaronder Koers Oost bedrijventeams en de Olympic Distance bezig zijn houdt het op met regenen en stroomt het centrum van Holten vol met nog meer publiek. Snuffelend langs de kraampjes van de sportmarkt of een plaatsje zoekend op de tribunes. Vervelen hoeft men zich geen moment. Ook in de arena is het een komen en gaan van lopers. Prijswinnaars worden gehuldigd op het podium en de speakers voorzien iedereen van relevante informatie. De zon breekt zelfs door en het lijkt erop dat Holten getrakteerd wordt op een prachtige avond. Inmiddels zijn alle series van de Olympic Distance over de streep. Triatleet Hans Pluimers zit uit te puffen op een bankje achter het finishterrein. “Je gaat helemaal kapot maar het blijft geweldig”, lacht hij nog best energiek. “En dan onderweg al die barbecuefeestjes en heavy metal muziek.” Naast hem zit oud-Holtenaar Marcel Veltkamp. Ook uit te blazen van de zware prestatie. “Het was zwaar. Ik kan gewoon niet zwemmen. Maar toch de finish gehaald”, vertelt Veltkamp. “Komt ook omdat mijn familie en oude buren langs de kant stonden.”

Achter de schermen staan de deelnemers in de rij voor een behandeling in de massagetent. Om de laatste staartjes van kramp weg te masseren. Verderop pakken atleten stukken gesneden fruit en sportdrank voor de verloren vitamines en mineralen. Inge Wessels staat op de tribune na te genieten van haar eerste deelname met het bedrijventeam VolkerWessels. “Ik doe volgend jaar zeker weer mee!”, vertelt ze stralend. “En ik was gelukkig niet als laatste uit het water. Voor de toptriatleten heb ik nog veel meer respect gekregen. Want het is zwaar, helemaal met koud zwemwater. Ik was blij dat ik een wetsuit aanhad. Ja en nu een heerlijk feestje vieren.” Groot feest is het als de Holtenaren aan de beurt zijn. Toeters, spandoeken en van alle kanten gejuich; de deelnemers worden het loopparcours door gedragen. Een enkeling trekt nog een sprintje om de laatste seconden te pakken. Anderen hebben het wat moeilijker en lopen in een rustig tempo, zwaaiend of geconcentreerd. Het publiek geniet zichtbaar, wachtend met een bloemetje voor geliefden of collega’s. En wanneer de allerlaatste deelnemer, Steven van Riel door heel Holten is binnengehaald barst het eindfeest los. “Wederom ongetwijfeld een geslaagde editie”, reageert Martin Pieters, voorzitter Triathlon Holten trots.36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners