Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

start bij de Triathlon Holten

Triathlon Holten laat wederom zien wat de kracht van sport is. De Vip arena in hartje Holten was vrijdagochtend dé ontmoetingsplek voor heel sportief Overijssel.

Genodigden die direct werkzaam zijn in de sport en gezondheidszorg woonden vrijdagmorgen de Kick-Off van ‘Een Leven Lang Bewegen in Overijssel’ bij. Een initiatief van de Provincie Overijssel die heel Overijssel aan het bewegen wil krijgen. Natuurlijk niet alleen, maar samen met de vele organisaties, gemeenten en andere initiatiefnemers die actief zijn. Het afgelopen jaar hebben twee provinciale kwartiermakers verbindingen gelegd, initiatiefnemers gemotiveerd en talent ingezet. Het momentum is nu moment om alle organisatiekracht en energie, te benutten.

Dat hij daarvoor het triathlonweekend in Holten heeft uitgekozen is niet zo gek. “Triathlon Holten is hét grote voorbeeld om mensen te laten bewegen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de vrijwilligers en het publiek dat erop afkomt”, laat Boerman weten. “Heel Overijssel in beweging is in het leven geroepen voor een vitale samenleving en om elkaar te ontmoeten. Sport is een enorme verbindende factor. Dat zie je hier in Holten.”

De organisatie van de Triathlon verwelkomde ruim honderd gasten in de Vip tent. Daar vond een presentatie plaats in samenwerking met de provincie Overijssel. Aan het woord kwamen ook negen initiatiefnemers uit heel Overijssel die direct met beweging en sport te maken hebben. Van Beweegtuinen tot Loopland en van Talentontwikkeling Overijssel tot aan BuurtSportCoach Academy. Zij riepen op tot samenwerking, kennis delen, krachten bundelen en vooral doen.

Bevlogen en gepassioneerd deelden de sprekers hun ervaringen met de zaal. Voormalig sportbestuurder van PEC Zwolle Arjan Jansen sprong eruit met zijn pleidooi over hoe belangrijk voorbeeldgedrag is voor kinderen. Hij deed zelfs een oproep. “Heb je een topsporter in je omgeving? Trek hem of haar op het podium als voorbeeld voor alle kinderen. Gebruik die topsporters!”

Tijdens de kick-off kwamen de aanwezigen ook zelf in beweging. Aan de rand van het Vip terrein kon men in negen sportcafé’s met elkaar in gesprek. Ter afsluiting vertelden oud-schaatster Moniek Kleinsman, voorzitter van de Triathlon Holten Martin Pieters, paralympisch dressuurruiter Frank Hosmar en Bert Boerman wat sport voor hen betekent en heeft gebracht. En tot slot werd het Sport Talent Fonds gelanceerd, een initiatief van de zogenaamde ‘koplopers’ die talentontwikkeling bij sporters en organisaties willen stimuleren en mogelijk willen maken. Partners hierin zijn Ocon Sport, Pro-f, provincie Overijssel en het Centre for Sports and Education.

 

Meer foto's klik hier.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners