Nieuwsbrief

Nieuws & facts

start bij de Triathlon Holten

Triathlon Holten laat wederom zien wat de kracht van sport is. De Vip arena in hartje Holten was vrijdagochtend dé ontmoetingsplek voor heel sportief Overijssel.

Genodigden die direct werkzaam zijn in de sport en gezondheidszorg woonden vrijdagmorgen de Kick-Off van ‘Een Leven Lang Bewegen in Overijssel’ bij. Een initiatief van de Provincie Overijssel die heel Overijssel aan het bewegen wil krijgen. Natuurlijk niet alleen, maar samen met de vele organisaties, gemeenten en andere initiatiefnemers die actief zijn. Het afgelopen jaar hebben twee provinciale kwartiermakers verbindingen gelegd, initiatiefnemers gemotiveerd en talent ingezet. Het momentum is nu moment om alle organisatiekracht en energie, te benutten.

Dat hij daarvoor het triathlonweekend in Holten heeft uitgekozen is niet zo gek. “Triathlon Holten is hét grote voorbeeld om mensen te laten bewegen. Niet alleen de deelnemers, maar ook de vrijwilligers en het publiek dat erop afkomt”, laat Boerman weten. “Heel Overijssel in beweging is in het leven geroepen voor een vitale samenleving en om elkaar te ontmoeten. Sport is een enorme verbindende factor. Dat zie je hier in Holten.”

De organisatie van de Triathlon verwelkomde ruim honderd gasten in de Vip tent. Daar vond een presentatie plaats in samenwerking met de provincie Overijssel. Aan het woord kwamen ook negen initiatiefnemers uit heel Overijssel die direct met beweging en sport te maken hebben. Van Beweegtuinen tot Loopland en van Talentontwikkeling Overijssel tot aan BuurtSportCoach Academy. Zij riepen op tot samenwerking, kennis delen, krachten bundelen en vooral doen.

Bevlogen en gepassioneerd deelden de sprekers hun ervaringen met de zaal. Voormalig sportbestuurder van PEC Zwolle Arjan Jansen sprong eruit met zijn pleidooi over hoe belangrijk voorbeeldgedrag is voor kinderen. Hij deed zelfs een oproep. “Heb je een topsporter in je omgeving? Trek hem of haar op het podium als voorbeeld voor alle kinderen. Gebruik die topsporters!”

Tijdens de kick-off kwamen de aanwezigen ook zelf in beweging. Aan de rand van het Vip terrein kon men in negen sportcafé’s met elkaar in gesprek. Ter afsluiting vertelden oud-schaatster Moniek Kleinsman, voorzitter van de Triathlon Holten Martin Pieters, paralympisch dressuurruiter Frank Hosmar en Bert Boerman wat sport voor hen betekent en heeft gebracht. En tot slot werd het Sport Talent Fonds gelanceerd, een initiatief van de zogenaamde ‘koplopers’ die talentontwikkeling bij sporters en organisaties willen stimuleren en mogelijk willen maken. Partners hierin zijn Ocon Sport, Pro-f, provincie Overijssel en het Centre for Sports and Education.

 

Meer foto's klik hier.

36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners