Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Elite mannen en vrouwen later van start tijdens 35ste Triathlon Holten 

Het wedstrijdschema van de vijfendertigste Triathlon Holten kent enkele wijzigingen ten opzichte van voorgaande edities. Om zowel de elite heren als dames de aandacht en allure te geven die past bij hun status is de start van beide categorieën verplaatst naar respectievelijk 14.40 en 16.30 uur.

Tijdens de afgelopen edities van de Triathlon Holten vormden de elite heren en dames, evenals de junioren heren en dames, de start van de wedstrijddag. De nationale en internationale atleten finishten daardoor in een triathlonarena waar de publieke belangstelling te wensen overliet. Zij kregen niet het onthaal dat (recreatieve) atleten later op de dag wel ontvingen.

De organisatie van de Triathlon Holten heeft daarom besloten de start van de startgroepen met (inter)nationale atleten te verplaatsen naar later op de dag. Op zaterdag 29 juni starten de elite heren om 14.40 uur in het water van de Domelaar, waarna de start van de junior vrouwen (15.10 uur), junior mannen (15.40 uur) en de elite vrouwen (16.20 uur) volgt.

Deze wijziging heeft uiteraard consequenties voor de overige categorieën die op 29 juni op het programma staan, waarbij sportieve hoogtepunten elkaar snel gaan opvolgen. Zo wordt de zaterdag om 10.15 uur afgetrapt door de Koers Oost Bedrijventriathlon. Voordat de elite mannen van start gaan staan vervolgens de Olympic Distance voor de recreanten en de eerste divisie dames en heren op het programma. Het sluitstuk van de zaterdag vormt zoals altijd de achtste triathlon bij de recreanten, waarbij onder meer gestreden wordt om het Holtens Kampioenschap. Deze gaat om 16.50 uur van start in zwembad Twenhaarsveld.

Ook het parcours van de Triathlon Holten kent voor de vijfendertigste editie een wijziging. Deelnemers aan de achtste triathlon moeten dit jaar niet één maar tweemaal de uitdagende Motieweg zien te bedwingen. Daartegenover staat dat zij dit jaar niet de Diepe Hel over moeten.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners