Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Special Olympics Nationale Spelen, die over twee jaar in de regio Twente worden gehouden. Holten vormt daarbij het decor van het triathlon-onderdeel, dat voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics op het programma staat.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen strijden in Nederland ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking iedere twee jaar om de medailles. In 2022 is de regio Twente gastheer van dit bijzondere sportevenement. De verschillende onderdelen die tussen 10 en 12 juni 2022 op het programma staan worden gehouden in 24 verschillende plaatsen die, net als Holten, bekend staan om een bepaalde sport.

Holten, dat zowel nationaal als internationaal bekend staat om de jaarlijkse triathlon, is tijdens de Special Olympics Nationale Spelen logischerwijs de gastheer van de eerste triathlon. Deze wordt tussen 10 en 12 juni 2022 gehouden, separaat van de reguliere Triathlon Holten waarvan voor dat jaar nog geen datum bekend is. Meer informatie hierover volgt later.

Kijk voor meer informatie op https://specialolympics.nl/2020/organisatie-special-olympics-nationale-spelen-twente-2022-vol-enthousiasme-uit-startblokken/


Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners