Nieuwsbrief

Nieuws & facts

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Special Olympics Nationale Spelen, die over twee jaar in de regio Twente worden gehouden. Holten vormt daarbij het decor van het triathlon-onderdeel, dat voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics op het programma staat.

Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen strijden in Nederland ruim 3.000 atleten met een verstandelijke beperking iedere twee jaar om de medailles. In 2022 is de regio Twente gastheer van dit bijzondere sportevenement. De verschillende onderdelen die tussen 10 en 12 juni 2022 op het programma staan worden gehouden in 24 verschillende plaatsen die, net als Holten, bekend staan om een bepaalde sport.

Holten, dat zowel nationaal als internationaal bekend staat om de jaarlijkse triathlon, is tijdens de Special Olympics Nationale Spelen logischerwijs de gastheer van de eerste triathlon. Deze wordt tussen 10 en 12 juni 2022 gehouden, separaat van de reguliere Triathlon Holten waarvan voor dat jaar nog geen datum bekend is. Meer informatie hierover volgt later.

Kijk voor meer informatie op https://specialolympics.nl/2020/organisatie-special-olympics-nationale-spelen-twente-2022-vol-enthousiasme-uit-startblokken/


Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder

Tompouces-actie van start voor vrijwilligers Triathlon Holten

Verrassing valt in de smaak

Meer dan 950 vrijwilligers van de Triathlon Holten zouden normaal gesproken deze week volop bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor het evenement. Op vrijdag, zat..

lees verder

Triathlon Holten gaat ondanks afgelasting niet onopgemerkt voorbij

Ondanks afgelasting evenement volop in de schijnwerpers

De Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen en onzekerheden besloot de Stichting Triathlon Holten tot een afgelastin..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners