Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Wie worden de opvolgers van de gebroeders Muller?

Ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten barst de strijd om de titel ‘snelste Holtenaar’ weer los. Zowel op de achtste triathlon als de Olympische afstand ontbreken bij de mannen dit jaar de titelhouders. Wie worden de opvolgers van Marco en Mark Muller?

Viermaal Holtens kampioen
Mark Muller mocht zich vorig jaar tijdens de Triathlon Holten op de Olympische afstand de snelste triatleet noemen. Muller kroonde zich daardoor automatisch tot snelste Holtenaar op die afstand. Het betekende destijds zijn derde zege op rij in de strijd om het Holtens kampioenschap, waardoor hij de beker mocht houden. “Volgend jaar kan ik de Holtense titel alleen niet verdedigen. Ik verhuis binnenkort naar Deventer en ben dan geen Holtenaar meer. Het is voorlopig dus mijn laatste Holtens kampioenschap”, sprak Muller destijds.

De naam van Mark Muller ontbreekt dit jaar inderdaad op de startlijst van de Olympische Afstand. De triatleet verschijnt tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten wel aan de start, maar niet als Holtenaar. “Ik ben inderdaad verhuisd”, aldus Muller, “maar ik doe wel mee aan de bedrijventriathlon. Ik heb een gebroken teen gehad en doe mee voor de lol. Ik kan niet volle bak gaan.” Muller geeft aan het enerzijds jammer te vinden dat hij Holtenaar af is. De triatleet weet hoe de strijd om het Holtens kampioenschap leeft binnen het dorp. Anderzijds was er geen beter moment om afscheid te nemen. “Ik heb het Holtens kampioenschap vier keer gewonnen, waarvan de laatste twee keer met overmacht. Het was goed geweest.”

Opvolgers
Jessie Muller lijkt op voorhand één van de gegadigden te zijn om de titel van Holtens kampioen over te nemen op de Olympische Afstand. In de strijd om het Holtens kampioenschap eindigde Muller, die in het algeheel klassement vijfde werd, vorig jaar op een tweede plaats. De derde plaats van het Holtens kampioenschap op de OD ging naar Andy de Jong, die dit jaar wederom aan de start verschijnt.

Op diezelfde afstand kroonde Britt le Fevre zich tot snelste Holtense vrouw. Een titel die zij dit jaar verdedigt. De naam van Le Fevre prijkt ook tijdens de vijfendertigste editie van de Triathlon Holten op de startlijst voor de Olympische afstand.

Kanshebbers op de achtste triathlon
Ook op de achtste triathlon ontbreekt de titelhouder van het Holtens kampioenschap bij de mannen. Marco Muller mocht zich op dat onderdeel vorig jaar de snelste Holtense man noemen, maar is evenals Mark Muller tegenwoordig Deventenaar. Glenn ten Berge, vorig jaar de nummer twee in de strijd om het Holtens kampioenschap, verschijnt dit jaar niet aan de start van de achtste triathlon. Ten Berge neemt tijdens de vijfendertigste Triathlon Holten deel aan de Bedrijventriathlon. Stefan Pekkeriet lijkt daardoor een van de kanshebbers te zijn om Marco Muller op te volgen als Holtens kampioen op de achtste triathlon. Pekkeriet eindigde tijdens de editie van 2018 op een derde positie in de strijd om het plaatselijke kampioenschap.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners