Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Vanaf 16 december 2018 via www.triathlonholten.nl

Inschrijving voor de 35e editie Triathlon Holten 2019 opent voor alle onderdelen op zondag 16 december 2018. Deelname gebeurt op basis van inschrijving, er vindt net als vorig jaar dus géén loting plaats. Wie zeker wil zijn van een startnummer wordt geadviseerd zich op tijd aan te melden via www.triathlonholten.nl.

Maximum aantal plaatsen
‘Voor de achtste afstand zijn voor Holtenaren 210 startnummers beschikbaar en voor niet-Holtenaren 350’, vertelt voorzitter Martin Pieters. Bij meer inschrijvingen dan startplekken wordt een wachtlijst gehanteerd. Op de Olympic Distance zijn 450 plaatsen beschikbaar en bij de kids triathlon van 12-15 jaar 70 plaatsen. Nieuw dit jaar is, kids vanaf 8 jaar in plaats vanaf 9 jaar mee kunnen doen in de groep 8 t/m 11 jaar, hiervoor zijn ook 70 plaatsen beschikbaar. ‘Net als vorig jaar kunnen bedrijventeams ook weer meedoen aan de Bedrijven(trio)Triathlon en Vivera Run. De inschrijving daarvan start ook op 16 december’. Meer informatie daarover volgt op een later tijdstip.

Nieuwe elementen
‘Ieder jaar zijn er weer nieuwe elementen waar wij rekening mee moeten houden’. Op basis van de Nationale Triathlon Bond richtlijnen is er dit jaar een Kids Triathlon voor 14-15 jarigen. ‘Dat betekent dat de achtste triathlon pas vanaf 16 jaar is. De peildatum die daarvoor wordt gehanteerd is de leeftijd op 31 december 2019. 

Afstanden
Kids triathlon 8 tot 11 jaar 100 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,25 km lopen
Kids triathlon 12-13 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen
Kids triathlon 14-15 jaar 375 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen
Achtste 500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen
Olympic Distance 1.500 m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen

De leukste Triathlon van Nederland
Wederom ondergaat het centrum van Holten en haar omgeving in het laatste weekend van juni een sportieve metamorfose. Het fantastische evenement bruist van alles wat met zwemmen, fietsen en hardlopen te maken heeft. Nationale en internationale triatleten zetten zaterdag alles op alles om de begeerde punten te halen tijdens de ETU Triathlon Premium Cup Elite en ETU Triathlon Junior Cup. Deelnemers van de achtste afstand, Olympic Distance en bedrijventeams bemannen vervolgens het uitdagende parcours, aangemoedigd door het enthousiaste publiek dat rijen dik langs de kant staat. Maar het is de jeugd die het feestweekend op vrijdagavond aftrapt met de Kids triathlon, gevolgd door de 5 km en 10 km run voor hardloopliefhebbers. Voor wie een triathlon (nog) niet ziet zitten maar wel deel wil uitmaken van één van de grootste evenementen in Overijssel is de Run een must. Voor meer informatie kijk op www.triathlonholten.nl

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners