Nieuwsbrief


Inschrijven

Nieuws & facts

Inschrijven voor 2022 kan vanaf 30 januari om 6.00 uur via de website

De inschrijving voor de 36ste editie van de Triathlon Holten opent dit jaar op zondag 30 januari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via deze pagina op de website.

De Triathlon Holten vindt dit jaar plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli. Een weekend waarin zowel internationale als nationale atleten en recreanten aan de start verschijnen in het triathlondorp. Voor professionele atleten wacht in Holten een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup, terwijl voor recreanten een achtste triathlon of de Olympische afstand op het programma staat. De populaire Vivera Run vindt dit jaar, anders dan voorgaande jaren, op zaterdagochtend plaats. De inschrijving voor zowel de Triathlon recreanten als de Vivera Run opent op 30 januari, om 06.00 uur.

Traditiegetrouw wordt het triathlonweekend op vrijdagavond afgetrapt met een triathlon voor atleten in de dop. Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar oud deelnemen aan de Supersprint jeugdtriathlon, waarbij zij na honderd meter zwemmen, vijf kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen finishen in het centrum van Holten. 

Voor kinderen vanaf 12 jaar oud wacht de Sprint jeugdtriathlon. Deze afstand bestaat uit 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. Nieuw is dat de Sprint jeugdtriathlon dit jaar wordt uitgebreid met leeftijdscategorieën voor 16, 17, 18 en 19 jaar. De Sprint jeugdtriathlon is dan ook bedoeld voor deelnemers in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar oud. De inschrijving voor beide jeugdcategorieën opent eveneens op 30 januari.

Clinics

Deelnemers die goed voorbereid aan de start willen verschijnen in Holten kunnen ook dit jaar weer deelnemen aan de verschillende clinics. De fietsclinic en hardloopclinic gaan op respectievelijk 1 en 4 april van start; de zwemclinic start op 11 mei. Voor triatleten tot en met 15 jaar oud wordt daarnaast de jeugdclinic georganiseerd. Vanaf 24 mei worden de jeugdige triatleten vier dinsdagavonden lang klaargestoomd voor deelname aan de Triathlon Holten, waarna zij op vrijdag 24 juni alvast het parcours verkennen. 

Inschrijven voor de verschillende triathlonclinics kan via het bovengenoemde inschrijfformulier voor deelname aan de Triathlon Holten.

Kies jouw hit van het jaar en maak hem de 'themesong' van deze editie!

Welke hit wordt de ‘theme song’ van de 36e editie van de Triathlon Holten? Dat is aan jou! Stem nu en bepaal welk nummer hét thema van de Triathlon Holten wordt ..

lees verder

Viering van het 21-jarige bestaan van de Gemeente Rijssen-Holten tijdens afterparty triathlon

Het feest op de zaterdagavond, de zogeheten Autoafleveren.nl Afterparty, krijgt dit jaar een bijzonder tintje. Het wordt namelijk georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rijs..

lees verder

Watertemperatuur Domelaar 2022

Actuele watertemperatuur van het open water

De actuele temperatuur van de Domelaar wordt hieronder periodiek bijgehouden:

23,8°C 24-06-2022
23,2°C 17-06-2022
19,8°C 10-06-2022
17,5°..

lees verder

Programma Triathlon Holten 2022

Internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli vindt alweer de 36e editie van de Triathlon Holten plaats. Een spektakel waar inmiddels ruim 15.000 bezoekers, circa 2.000 deelnemers en maa..

lees verder

Goed voorbereid van start met de populaire Triathlon Holten clinics. Doe je mee?

Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2022 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed..

lees verder

Speaker Wim van den Broek krijgt eigen startseries tijdens Triathlon Holten ter ere van afscheid

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broe..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners