Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

In de triathlonwereld is Holten al lang geen onbekende naam meer. Tal van internationale atleten weten de weg naar het Sallandse dorp inmiddels te vinden. Ook dit jaar barst bij de elite mannen en vrouwen de strijd om die felbegeerde eerste plaats weer in alle hevigheid los.

Eerst even het geheugen opfrissen. In 2019 leverde de Triathlon Holten twee Duitse zeges op. Lasse Nygaard Priester en landgenote Lisa Tertsch schreven bij de elite mannen en vrouwen de Holtense wedstrijd op hun naam. Tertsch ontbreekt dit jaar aan de start in Holten en krijgt drie jaar na haar zege een opvolger.

De concurrentie is daarbij moordend. Met name bij de elite vrouwen is het deelnemersveld sterk bezet. Maar liefst zes triatletes uit de top twintig van de World Triathlon Rankings verschijnen in Holten aan de start.

De Duitse Laura Lindemann is één van de kanshebbers om haar landgenote Tertsch op te volgen. Lindemann is met een derde plaats op de wereldranglijst de hoogst geklasseerde atlete die deelneemt aan de wedstrijd in Holten. Zij krijgt in ieder geval concurrentie van de Britse atleten Sophie Coldwell (5e op de wereldranglijst), Georgia Taylor-Brown (7e) en Jessica Learmonth (9e).

De Britten reizen met een sterke equipe af naar Holten want ook Non Stanford, 13e op de wereldranglijst, verschijnt in Holten aan de start. De Duitse Marlene Gomez-Göggel (16e) complementeert het rijtje deelneemsters uit de top 20 van de wereldranglijst dat deelneemt aan de Triathlon Holten.

In het rijtje kanshebbers mag de naam van Rachel Klamer niet ontbreken. De triatlete uit het Twentse Beuningen, de huidige nummer 35 van de wereldranglijst, schreef de wedstrijd in ‘haar’ Holten al zesmaal op haar naam. Bovendien eindigde Klamer vorig jaar nog als 4e tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Bij de elite mannen hoopt Nygaard Priester zijn titel te prolongeren. De winnaar van 2019 staat ook dit jaar aan de start in Holten. De nummer 21 van de wereldranglijst moet daarvoor wel afrekenen met de concurrentie. Die bestaat dit jaar in ieder geval uit de Brit Alex Yee (6e op de wereldranglijst) en de Duitsers Tim Hellwig (12e) en Jonas Schomburg (18e).

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners