Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Beuningse wint voor de zesde keer in Holten

De Triathlon Holten kreeg met Rachel Klamer haar gewenste winnaar. De triatleet uit Beuningen stond in haar thuiswedstrijd te boek als dé topfavoriet en vervulde die rol met verve. Met ruime voorsprong kwam Klamer over de finish. Het betekende haar zesde zege in Holten.

Vanaf de start zat Klamer in Holten in de kopgroep. Met negen triatleten vormde de favoriet voor de eindzege de leiding na het zwemmen in de Domelaar de leiding in de wedstrijd. In die kopgroep zaten naast Klamer onder meer de Nederlanders Maya Kingma en Rani Škrabanja. De kopgroep bleef vervolgens intact tot aan de wissel fietsen/lopen. Met het uitgaan van de wisselzone wist Klamer samen met de Française Margot Garabedian de concurrentie achter zich te laten. Garabedian kon in eerste instantie bijblijven maar kon halverwege het eerste rondje door het Holtense centrum niet voorkomen dat Klamer afstand wist te nemen. De concurrentie wist de Twentse triatleet vervolgens niet meer te achterhalen waardoor Klamer kon soleren naar haar zesde zege in Holten.

,,Het zwemmen was zwaar maar het fietsen viel mij uiteindelijk het meeste tegen’’, vertelt Klamer over haar winnende race. ,,Ik hoopte om samen met Maya Kingma weg te kunnen rijden maar dat liet de concurrentie niet toe. Bij het lopen was de Française de enige die mee kon komen. Ik ken haar niet dus ik had geen idee hoe hard zij kon lopen. En ze liep constant op mijn hak. Ik dacht: het is prima als je mee wil lopen maar loop dan niet de hele tijd op mijn hakken. Gelukkig was ik naar ongeveer 2,5 kilometer ineens weg.’’

Ondanks haar drukke schema wilde Klamer in Holten aan de start te verschijnen. Volgend jaar hoopt ze wederom van de partij te zijn om haar titel te verdedigen. Klamer: ,,Ik ben ook gevraagd om zondag in Düsseldorf mee te doen aan een wedstrijd maar dat komt niet uit omdat ik in Holten mee wil doen. De organisatie nam het mij wel een beetje kwalijk dat ik daar niet start maar Holten heeft prioriteit. Dat is al zo vanaf het begin van mijn triathloncarrière. Dit is toch mijn thuiswedstrijd. Ik heb gisternacht in mijn eigen bed kunnen slapen en kon vandaag met de auto naar de wedstrijd heen. Dat is ook weleens fijn.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup vrouwen

1. Rachel Klamer - Nederland - 01:01:42
2. Kelly-Ann Perkins - Australië - 01:01:55
3. Margot Garbedian - Frankrijk - 01:02:15

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners