Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Beuningse wint voor de zesde keer in Holten

De Triathlon Holten kreeg met Rachel Klamer haar gewenste winnaar. De triatleet uit Beuningen stond in haar thuiswedstrijd te boek als dé topfavoriet en vervulde die rol met verve. Met ruime voorsprong kwam Klamer over de finish. Het betekende haar zesde zege in Holten.

Vanaf de start zat Klamer in Holten in de kopgroep. Met negen triatleten vormde de favoriet voor de eindzege de leiding na het zwemmen in de Domelaar de leiding in de wedstrijd. In die kopgroep zaten naast Klamer onder meer de Nederlanders Maya Kingma en Rani Škrabanja. De kopgroep bleef vervolgens intact tot aan de wissel fietsen/lopen. Met het uitgaan van de wisselzone wist Klamer samen met de Française Margot Garabedian de concurrentie achter zich te laten. Garabedian kon in eerste instantie bijblijven maar kon halverwege het eerste rondje door het Holtense centrum niet voorkomen dat Klamer afstand wist te nemen. De concurrentie wist de Twentse triatleet vervolgens niet meer te achterhalen waardoor Klamer kon soleren naar haar zesde zege in Holten.

,,Het zwemmen was zwaar maar het fietsen viel mij uiteindelijk het meeste tegen’’, vertelt Klamer over haar winnende race. ,,Ik hoopte om samen met Maya Kingma weg te kunnen rijden maar dat liet de concurrentie niet toe. Bij het lopen was de Française de enige die mee kon komen. Ik ken haar niet dus ik had geen idee hoe hard zij kon lopen. En ze liep constant op mijn hak. Ik dacht: het is prima als je mee wil lopen maar loop dan niet de hele tijd op mijn hakken. Gelukkig was ik naar ongeveer 2,5 kilometer ineens weg.’’

Ondanks haar drukke schema wilde Klamer in Holten aan de start te verschijnen. Volgend jaar hoopt ze wederom van de partij te zijn om haar titel te verdedigen. Klamer: ,,Ik ben ook gevraagd om zondag in Düsseldorf mee te doen aan een wedstrijd maar dat komt niet uit omdat ik in Holten mee wil doen. De organisatie nam het mij wel een beetje kwalijk dat ik daar niet start maar Holten heeft prioriteit. Dat is al zo vanaf het begin van mijn triathloncarrière. Dit is toch mijn thuiswedstrijd. Ik heb gisternacht in mijn eigen bed kunnen slapen en kon vandaag met de auto naar de wedstrijd heen. Dat is ook weleens fijn.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup vrouwen

1. Rachel Klamer - Nederland - 01:01:42
2. Kelly-Ann Perkins - Australië - 01:01:55
3. Margot Garbedian - Frankrijk - 01:02:15

Watertemperatuur Domelaar 2023

Actuele watertemperatuur van het open water

16,9°C 26-05-2023
16,5°C 17-05-2023..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten op 3 februari van start

Doe jij mee?

De inschrijving voor de Triathlon Holten van 2023 opent op vrijdag 3 februari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.n..

lees verder

Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

Lees meer over deze editie

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup e..

lees verder

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners