Nieuwsbrief


Inschrijven

Nieuws & facts

Beuningse wint voor de zesde keer in Holten

De Triathlon Holten kreeg met Rachel Klamer haar gewenste winnaar. De triatleet uit Beuningen stond in haar thuiswedstrijd te boek als dé topfavoriet en vervulde die rol met verve. Met ruime voorsprong kwam Klamer over de finish. Het betekende haar zesde zege in Holten.

Vanaf de start zat Klamer in Holten in de kopgroep. Met negen triatleten vormde de favoriet voor de eindzege de leiding na het zwemmen in de Domelaar de leiding in de wedstrijd. In die kopgroep zaten naast Klamer onder meer de Nederlanders Maya Kingma en Rani Škrabanja. De kopgroep bleef vervolgens intact tot aan de wissel fietsen/lopen. Met het uitgaan van de wisselzone wist Klamer samen met de Française Margot Garabedian de concurrentie achter zich te laten. Garabedian kon in eerste instantie bijblijven maar kon halverwege het eerste rondje door het Holtense centrum niet voorkomen dat Klamer afstand wist te nemen. De concurrentie wist de Twentse triatleet vervolgens niet meer te achterhalen waardoor Klamer kon soleren naar haar zesde zege in Holten.

,,Het zwemmen was zwaar maar het fietsen viel mij uiteindelijk het meeste tegen’’, vertelt Klamer over haar winnende race. ,,Ik hoopte om samen met Maya Kingma weg te kunnen rijden maar dat liet de concurrentie niet toe. Bij het lopen was de Française de enige die mee kon komen. Ik ken haar niet dus ik had geen idee hoe hard zij kon lopen. En ze liep constant op mijn hak. Ik dacht: het is prima als je mee wil lopen maar loop dan niet de hele tijd op mijn hakken. Gelukkig was ik naar ongeveer 2,5 kilometer ineens weg.’’

Ondanks haar drukke schema wilde Klamer in Holten aan de start te verschijnen. Volgend jaar hoopt ze wederom van de partij te zijn om haar titel te verdedigen. Klamer: ,,Ik ben ook gevraagd om zondag in Düsseldorf mee te doen aan een wedstrijd maar dat komt niet uit omdat ik in Holten mee wil doen. De organisatie nam het mij wel een beetje kwalijk dat ik daar niet start maar Holten heeft prioriteit. Dat is al zo vanaf het begin van mijn triathloncarrière. Dit is toch mijn thuiswedstrijd. Ik heb gisternacht in mijn eigen bed kunnen slapen en kon vandaag met de auto naar de wedstrijd heen. Dat is ook weleens fijn.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup vrouwen

1. Rachel Klamer - Nederland - 01:01:42
2. Kelly-Ann Perkins - Australië - 01:01:55
3. Margot Garbedian - Frankrijk - 01:02:15

Goed voorbereid van start met de populaire Triathlon Holten clinics. Doe je mee?

Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2022 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed..

lees verder

Speaker Wim van den Broek krijgt eigen startseries tijdens Triathlon Holten ter ere van afscheid

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broe..

lees verder

Holtense triatleten kunnen nog startplekken bemachtigen voor 36ste editie Triathlon Holten

De inschrijvingen voor de Triathlon Holten stromen binnen. Daarbij zijn de eerste triatleten al op de wachtlijst geplaatst. Voor Holtenaren is er goed nieuws: Holtense triatleten k..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten opent op 30 januari

Inschrijven voor 2022 kan vanaf 30 januari om 6.00 uur via de website

De inschrijving voor de 36ste editie van de Triathlon Holten opent dit jaar op zondag 30 januari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via lees verder

36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners