Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Olympisch bezoek, een frisse nieuwe website en sportieve gezelligheid

Stichting Triathlon Holten presenteerde donderdag haar programma voor de 34e editie. Warm lopen voor de Triathlon Holten 2018. Sponsoren en partners van de Stichting Triathlon Holten beleefden donderdagmiddag in het Kulturhus Holten een verrassende evenementenpresentatie met een olympisch tintje.

Carlijn Achtereekte sidekick
Tot groot genoegen van de aanwezigen verscheen in het sportcafé, gouden plak winnares Carlijn Achtereekte. De olympische schaatskampioene uit Lettele fungeerde als sidekick van presentator Laurens Jan Stam. Tijdens een korte introductie vertelde Achtereekte wél bekend te zijn met de Triathlon Holten. Ooit stond ze haar buurmeisje aan te moedigen. Meegedaan heeft ze nog nooit. “Wellicht zit dat er nog een keer in,” reageert de schaatster sportief. “Ik ben net begonnen met hardlopen. Fietsen kan ik al goed. Alleen het zwemmen, daar zie ik nog tegenop. Dus dat wordt trainen.” Voor Carlijn zit er niets anders op dan een tandje bij te zetten. De Lettelse kreeg namelijk een wildcard aangeboden. Of ze erbij is kon ze nog niet zeggen. “Ik zeg nog geen nee. Mocht ik er zijn dan zit er een kans in dat ik in Holten mee doen”, antwoordt ze lachend. Achtereekte kan zich op zaterdag 30 juni aansluiten bij 300 andere internationale topsporters. Zo meldt voorzitter van de stichting Martin Pieters. Met een deelnemersveld van ruim 1700 atleten mag het Holtense sportfestijn zich onder één van de grootste triathlonwedstrijden in Nederland scharen. “En daar zijn we enorm trots op. De 34e editie in Holten telt mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Veel atleten zullen hier de nodige punten willen halen.

1eDivisie
Als organisatie zitten we overigens net onder het niveau van de Europese Kampioenschappen. Daarnaast hebben we de 1eDivisie op het programma staan. Hierdoor verwelkomen we nóg meer deelnemers. Daar zijn we ook super blij mee.” Pieters noemt het tweedaagse sportfestijn een mix van sportiviteit en entertainment dat al op vrijdag begint met de Rabokids Triathlon en de Vivera Run. Zaterdag staan de European Premium Cups, 1eDivisie, bedrijventeams, olympische- en de achtste afstanden op het programma. Met een spetterende afsluiting vol livemuziek op de Kalfstermansweide.

Trots is de organisatie ook op de vernieuwde website, logo en app die donderdag werden gelanceerd; overzichtelijk voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. De 34e editie van de Triathlon Holten heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni.

Watertemperatuur Domelaar 2023

Actuele watertemperatuur van het open water

16,9°C 26-05-2023
16,5°C 17-05-2023..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten op 3 februari van start

Doe jij mee?

De inschrijving voor de Triathlon Holten van 2023 opent op vrijdag 3 februari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.n..

lees verder

Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

Lees meer over deze editie

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup e..

lees verder

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners