Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Olympisch bezoek, een frisse nieuwe website en sportieve gezelligheid

Stichting Triathlon Holten presenteerde donderdag haar programma voor de 34e editie. Warm lopen voor de Triathlon Holten 2018. Sponsoren en partners van de Stichting Triathlon Holten beleefden donderdagmiddag in het Kulturhus Holten een verrassende evenementenpresentatie met een olympisch tintje.

Carlijn Achtereekte sidekick
Tot groot genoegen van de aanwezigen verscheen in het sportcafé, gouden plak winnares Carlijn Achtereekte. De olympische schaatskampioene uit Lettele fungeerde als sidekick van presentator Laurens Jan Stam. Tijdens een korte introductie vertelde Achtereekte wél bekend te zijn met de Triathlon Holten. Ooit stond ze haar buurmeisje aan te moedigen. Meegedaan heeft ze nog nooit. “Wellicht zit dat er nog een keer in,” reageert de schaatster sportief. “Ik ben net begonnen met hardlopen. Fietsen kan ik al goed. Alleen het zwemmen, daar zie ik nog tegenop. Dus dat wordt trainen.” Voor Carlijn zit er niets anders op dan een tandje bij te zetten. De Lettelse kreeg namelijk een wildcard aangeboden. Of ze erbij is kon ze nog niet zeggen. “Ik zeg nog geen nee. Mocht ik er zijn dan zit er een kans in dat ik in Holten mee doen”, antwoordt ze lachend. Achtereekte kan zich op zaterdag 30 juni aansluiten bij 300 andere internationale topsporters. Zo meldt voorzitter van de stichting Martin Pieters. Met een deelnemersveld van ruim 1700 atleten mag het Holtense sportfestijn zich onder één van de grootste triathlonwedstrijden in Nederland scharen. “En daar zijn we enorm trots op. De 34e editie in Holten telt mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Veel atleten zullen hier de nodige punten willen halen.

1eDivisie
Als organisatie zitten we overigens net onder het niveau van de Europese Kampioenschappen. Daarnaast hebben we de 1eDivisie op het programma staan. Hierdoor verwelkomen we nóg meer deelnemers. Daar zijn we ook super blij mee.” Pieters noemt het tweedaagse sportfestijn een mix van sportiviteit en entertainment dat al op vrijdag begint met de Rabokids Triathlon en de Vivera Run. Zaterdag staan de European Premium Cups, 1eDivisie, bedrijventeams, olympische- en de achtste afstanden op het programma. Met een spetterende afsluiting vol livemuziek op de Kalfstermansweide.

Trots is de organisatie ook op de vernieuwde website, logo en app die donderdag werden gelanceerd; overzichtelijk voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. De 34e editie van de Triathlon Holten heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners