Nieuwsbrief

Nieuws & facts

Olympisch bezoek, een frisse nieuwe website en sportieve gezelligheid

Stichting Triathlon Holten presenteerde donderdag haar programma voor de 34e editie. Warm lopen voor de Triathlon Holten 2018. Sponsoren en partners van de Stichting Triathlon Holten beleefden donderdagmiddag in het Kulturhus Holten een verrassende evenementenpresentatie met een olympisch tintje.

Carlijn Achtereekte sidekick
Tot groot genoegen van de aanwezigen verscheen in het sportcafé, gouden plak winnares Carlijn Achtereekte. De olympische schaatskampioene uit Lettele fungeerde als sidekick van presentator Laurens Jan Stam. Tijdens een korte introductie vertelde Achtereekte wél bekend te zijn met de Triathlon Holten. Ooit stond ze haar buurmeisje aan te moedigen. Meegedaan heeft ze nog nooit. “Wellicht zit dat er nog een keer in,” reageert de schaatster sportief. “Ik ben net begonnen met hardlopen. Fietsen kan ik al goed. Alleen het zwemmen, daar zie ik nog tegenop. Dus dat wordt trainen.” Voor Carlijn zit er niets anders op dan een tandje bij te zetten. De Lettelse kreeg namelijk een wildcard aangeboden. Of ze erbij is kon ze nog niet zeggen. “Ik zeg nog geen nee. Mocht ik er zijn dan zit er een kans in dat ik in Holten mee doen”, antwoordt ze lachend. Achtereekte kan zich op zaterdag 30 juni aansluiten bij 300 andere internationale topsporters. Zo meldt voorzitter van de stichting Martin Pieters. Met een deelnemersveld van ruim 1700 atleten mag het Holtense sportfestijn zich onder één van de grootste triathlonwedstrijden in Nederland scharen. “En daar zijn we enorm trots op. De 34e editie in Holten telt mee voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Veel atleten zullen hier de nodige punten willen halen.

1eDivisie
Als organisatie zitten we overigens net onder het niveau van de Europese Kampioenschappen. Daarnaast hebben we de 1eDivisie op het programma staan. Hierdoor verwelkomen we nóg meer deelnemers. Daar zijn we ook super blij mee.” Pieters noemt het tweedaagse sportfestijn een mix van sportiviteit en entertainment dat al op vrijdag begint met de Rabokids Triathlon en de Vivera Run. Zaterdag staan de European Premium Cups, 1eDivisie, bedrijventeams, olympische- en de achtste afstanden op het programma. Met een spetterende afsluiting vol livemuziek op de Kalfstermansweide.

Trots is de organisatie ook op de vernieuwde website, logo en app die donderdag werden gelanceerd; overzichtelijk voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. De 34e editie van de Triathlon Holten heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni.

36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners