Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Ymke Ophof en Marit Hanewinkel stonden tijdens de laatste editie van de Triathlon Holten op het podium. In de strijd om het Holtens kampioenschap op de achtste eindigden ze respectievelijk als eerste en derde. Beide triatleten blikken terug op 2019 en kijken vooruit naar de editie van dit jaar.

Het is alweer even geleden dat jullie op het podium stonden in Holten. Wat weet je nog van de editie van 2019?
Ymke: “Dat het heel warm was. Volgens mij was het ook het eerste jaar dat het fietsparcours was aangepast. Je moest daardoor twee keer de Motieweg op, in plaats van de Diepe Hel door. Ik vond dat wel leuk omdat je dan twee keer door het dorp komt. Dat ik Holtens kampioen zou worden had ik niet helemaal verwacht. Ik heb toen geen goede voorbereiding gehad en had ook last van een blessure. Dat was een soort hielspoor. Eigenlijk mocht ik niet hardlopen maar de fysio had gezegd dat ik voor de Triathlon Holten wel een uitzondering mocht maken.”
Marit: “Wat mij het meeste is bijgebleven is dat het heel warm was. Het looponderdeel ging daardoor niet door. Daar baalde ik wel van, omdat ik het lopen in Holten het leukste vind. Mensen langs de kant moedigen je aan en zorgen voor sfeer. Ik had niet verwacht dat ik op het podium zou staan. Ik weet nog dat ik samen met Marleen Boode en Nienke Ensink fietste. Toen we bij de rotonde bij ’t Klavertje aankwamen waren Nienke en ik nog met z’n tweeën over. Vanaf de kant hoorde ik iemand roepen dat we samen aan het vechten waren voor de derde plek. Ik ken Nienke goed en wij trainen ook met elkaar maar nu dacht ik: ik ken je even niet en ik ga vechten voor de derde plek.”

In 2020 en 2021 ging er een streep door de Triathlon Holten. Hoe zijn jullie die periode doorgekomen?
Ymke: “Na de laatste triathlon in 2019 ben ik mij op wat andere dingen gaan focussen. In 2017 heb ik namelijk de ziekte van Pfeiffer gehad. Ik heb de afgelopen twee jaar wel veel gewielrend en ook hardgelopen, maar op sportief vlak ben ik mij op wat andere dingen gaan focussen. Wel vond ik het jammer dat de wedstrijd in Holten de afgelopen twee jaar niet doorging. Ik vind het altijd een super mooie wedstrijd om te lopen.”
Marit: “Het was relatief rustig. Ik heb hier en daar nog wel meegedaan aan een paar wedstrijden, maar mijn prioriteiten lagen op andere dingen. Ik ben druk geweest met school, werk en stage. De triathlon stond daardoor op een lager pitje.”

Dit jaar kan de Triathlon Holten eindelijk weer doorgaan. Waar hopen jullie op in het weekend van 1 en 2 juli?
Ymke: “Om eerlijk te zijn heb ik mij dit jaar slecht voorbereid. Daar baal ik wel van, want ik ben best wel prestatiegericht. Maar ik ben gaan studeren en ben daar druk mee. Ik hoop de Triathlon Holten gewoon uit te lopen en voor mijzelf een leuke wedstrijd neer te zetten.”
Marit: “Ik ga er blanco in. Ik doe niet mee om weer op het podium te staan, maar vooral voor het plezier. Ik vind de Triathlon Holten ook altijd een gave wedstrijd om te lopen. Ik ben wel benieuwd hoe het nu leeft in het dorp. Staat het straks weer vol langs de kant? Maar de Triathlon Holten is wel een wedstrijd waar mensen naar toeleven.”

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners