Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Kids om 19.00 uur van start

Ook dit jaar trappen op vrijdagavond om 19.00 uur de kinderen af met de Rabo Super(sprint) Kids Triathlon. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, werden dit jaar voor de derde keer op rij de kidsclinics gehouden. Basistechnieken van het zwemmen, fietsen en lopen leren om zo tijdens de Rabo Kids Triathlon optimaal van start te gaan!

Triathleten van de toekomst
Op vrijdagavond 28 juni is het zo ver. Dan trappen traditiegetrouw de kinderen af met de Rabo Super(sprint) Kids Triathlon. Dit jaar alweer voor de vierde keer georganiseerd. Scholieren van het basis- en het voortgezet onderwijs staan in de startblokken om te zwemmen, te fietsen en te lopen door Holten. De jonge deelnemers starten op zwembad Twenhaarsveld. Na het zwemmen springen zij op de fiets richting het centrum van Holten. Als het fietsparcour bedwongen is, worden er nog een aantal kilometers hardgelopen. Bij de finish krijgen alle deelnemers een medaille ter herinnering.

Zwemmen, fietsen én lopen
Kinderen in de leeftijden van 8 t/m 11 jaar starten met de Supersprint Kids Triathlon (1/32e triathlon). Zij zwemmen 100 meter, fietsen 5 kilometer en lopen 1,25 kilometer. Het startschot voor de kinderen van 12 en 13 jaar voor Sprint Kids Triathlon (1/16e triathlon) klinkt daarna. Zij zwemmen 250 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2,5 kilometer. Kinderen in de leeftijd van 14 en 15 jaar doen er nog een schepje boven op en zwemmen 375 meter, fietsen 10 kilometer en lopen 2,5 kilometer.

Rabo Kids Triathlon Supersprint (1/32) 8-11 jaar: 19.00 uur
Rabo Kids Triahtlon Sprint (1/16) 12-13 jaar: 19.15 uur
Rabo Kids Triathlon Sprint (1/16) 14-15 jaar: 19.15 uur

Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon ..

lees verder

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners