Nieuwsbrief


Inschrijven

Nieuws & facts

Zes nationaliteiten op het Holtense podium

Het podium bij de ETU Triathlon Junior Cup mannen en vrouwen leverde een bond gekleurd gezelschap aan winnaars op. Zes verschillende nationaliteiten werden op het podium van de Holtense triathlon arena gehuldigd. Bij de vrouwen mocht de Slowaakse Kristina Jesenska op het hoogste ereschavot plaatsnemen, bij de mannen ging het goud naar de Brit Matthew Willis.

De dames trapten om 11.30 uur de twee startseries van de junioren af. Een uur later was het Kristina Jesenska die winst bij de junioren vrouwen veilig stelde. Dat deed zij onbedreigd. Haar tijd van 01:04:08 was de concurrentie te machtig en bleek voldoende om solo over de finish te komen. De Franse Celia Merle volgde op negen seconden in een tijd van 01:14:17, Amber Schlebusch (01:04:18) uit Zuid-Afrika maakte het podium compleet.

,,Dit is pas mijn eerste overwinning’’, vertelt Jesenska. ,,Ik had vandaag niet verwacht dat ik zo snel zou lopen als dat ik heb gedaan. De omstandigheden waren goed. Voor mij was het een perfecte dag.’’

Bij de man was het Matthew Willis die naar de overwinning soleerde. De concurrentie kon niet tippen aan de tijd van 00:56:26 die de Brit neer wist te zetten. De Noor Vetle Bergsvik Thorn (00:56:35) volgde op enkele seconden afstand van Willis. Ricardo Batista uit Portugal wist uiteindelijk de derde prijs in de wacht te slepen. Zijn tijd van 00:56:38 bleek voldoende voor het brons.

,,Ik ben heel blij met de overwinning’’, aldus Willis. ,,Dit is namelijk pas mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Ik weet ook dat het zwemmen niet mijn beste onderdeel is. Bij het fietsen zat ik in de achtervolgende groep. Als het gat niet te groot zou zijn wist ik dat ik tijdens het lopen veel concurrenten kon inhalen. Dat is namelijk mijn beste onderdeel.’’

ETU Triathlon Junior Cup vrouwen
1. Kristina Jesenska - Slowakije - 01:04:08
2. Celia Merle - Frankrijk - 01:14:17
3. Amber Schlebusch - Zuid-Afrika - 01:04:18

ETU Triathlon Junior Cup mannen
1. Matthew Willis - Groot-Brittannië - 00:56:26
2. Vetle Bergsvik Thorn - Noorwegen - 00:56:35
3. Ricardo Batista - Portugal - 00:56:38

Goed voorbereid van start met de populaire Triathlon Holten clinics. Doe je mee?

Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2022 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed..

lees verder

Speaker Wim van den Broek krijgt eigen startseries tijdens Triathlon Holten ter ere van afscheid

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broe..

lees verder

Holtense triatleten kunnen nog startplekken bemachtigen voor 36ste editie Triathlon Holten

De inschrijvingen voor de Triathlon Holten stromen binnen. Daarbij zijn de eerste triatleten al op de wachtlijst geplaatst. Voor Holtenaren is er goed nieuws: Holtense triatleten k..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten opent op 30 januari

Inschrijven voor 2022 kan vanaf 30 januari om 6.00 uur via de website

De inschrijving voor de 36ste editie van de Triathlon Holten opent dit jaar op zondag 30 januari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via lees verder

36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners