Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij de mannen als winnaar als de bus. De Française Mathilde Gautier mocht zich in het Sallandse dorp de snelste triatlete noemen.

Baxter Cabrera maakte tijdens het fietsen onderdeel uit van de kopgroep en wist tijdens het looponderdeel de concurrentie af te schudden. De versnelling die de Spanjaard plaatse na de eerste doorkomst door de Holtense triathlonarena bleek zijn concurrenten uiteindelijk te machtig. Tot vreugde van de Spaanse triatleet.

,,Ik ben heel blij. Ik had startnummer 1 en dat nummer wilde ik ook in de wedstrijd behalen”, sprak Baxter Cabrera na afloop van zijn winnende race. ,,Het zorgde ook voor druk. Iedereen kijkt naar jou. Ik heb het finishlint ook al heel lang niet meer vastgehouden. Daarom wilde ik graag winnen.”

Ook Mathilde Gautier kon in Holten juichen. De Franse triatlete bleef de Britse Sophie Alden en Olivia Mathias voor en schreef daarmee de wedstrijd bij de elite vrouwen op haar naam. Gautier keek na afloop met tevredenheid terug op haar overwinning.

,,Het zwemmen ging goed en bij het fietsen werkte ik samen met een Engels meisje. Daardoor hadden we een redelijke voorsprong. Tijdens het lopen bleef ik gaan. Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had het niet verwacht. Ik heb een jaarlang geen wedstrijden gedaan omdat ik last had van een blessure aan mijn voet.”

Zowel Baxter Cabrera als Gautier waren daarnaast spreken over de wedstrijd in Holten. Beide winnaars hadden complimenten over de organisatie van de Holtense triathlon. ,,In 2019 heb ik ook in Holten meegedaan. Toen werd ik derde. Ik vind Holten een leuke wedstrijd om te lopen. Het is goed georganiseerd en de mensen zijn heel vriendelijk” aldus Gautier.

,,Het was mijn eerste keer in Holten en het parcours was geweldig”, was ook Baxter Cabrera te spreken over de Triathlon Holten. ,,Het water van de Domelaar was heel helder en ook het fietsparcours was mooi. Bij het lopen ging het op en neer. Dat vond ik ook mooi. Het weer was ook perfect. Perfecte omstandigheden hebben uiteindelijk geleid tot een perfecte race.”

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup men:
1. Sergio Baxter Cabrera – Spanje – 00:53:27
2. Jack Willis – Groot Brittannië – 00:53:34
3. Thomas Bishop – Groot Brittannië – 00:53:38

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup women:
1. Mathilde Gautier – Frankrijk – 00:59:12
2. Sophie Alden – Groot Brittannië – 00:59:19
3. Olivia Mathias – Groot Brittannië – 00:59:33

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder

Australische dubbelslag op vrijdag

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlo..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners