Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij de mannen als winnaar als de bus. De Française Mathilde Gautier mocht zich in het Sallandse dorp de snelste triatlete noemen.

Baxter Cabrera maakte tijdens het fietsen onderdeel uit van de kopgroep en wist tijdens het looponderdeel de concurrentie af te schudden. De versnelling die de Spanjaard plaatse na de eerste doorkomst door de Holtense triathlonarena bleek zijn concurrenten uiteindelijk te machtig. Tot vreugde van de Spaanse triatleet.

,,Ik ben heel blij. Ik had startnummer 1 en dat nummer wilde ik ook in de wedstrijd behalen”, sprak Baxter Cabrera na afloop van zijn winnende race. ,,Het zorgde ook voor druk. Iedereen kijkt naar jou. Ik heb het finishlint ook al heel lang niet meer vastgehouden. Daarom wilde ik graag winnen.”

Ook Mathilde Gautier kon in Holten juichen. De Franse triatlete bleef de Britse Sophie Alden en Olivia Mathias voor en schreef daarmee de wedstrijd bij de elite vrouwen op haar naam. Gautier keek na afloop met tevredenheid terug op haar overwinning.

,,Het zwemmen ging goed en bij het fietsen werkte ik samen met een Engels meisje. Daardoor hadden we een redelijke voorsprong. Tijdens het lopen bleef ik gaan. Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb. Ik had het niet verwacht. Ik heb een jaarlang geen wedstrijden gedaan omdat ik last had van een blessure aan mijn voet.”

Zowel Baxter Cabrera als Gautier waren daarnaast spreken over de wedstrijd in Holten. Beide winnaars hadden complimenten over de organisatie van de Holtense triathlon. ,,In 2019 heb ik ook in Holten meegedaan. Toen werd ik derde. Ik vind Holten een leuke wedstrijd om te lopen. Het is goed georganiseerd en de mensen zijn heel vriendelijk” aldus Gautier.

,,Het was mijn eerste keer in Holten en het parcours was geweldig”, was ook Baxter Cabrera te spreken over de Triathlon Holten. ,,Het water van de Domelaar was heel helder en ook het fietsparcours was mooi. Bij het lopen ging het op en neer. Dat vond ik ook mooi. Het weer was ook perfect. Perfecte omstandigheden hebben uiteindelijk geleid tot een perfecte race.”

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup men:
1. Sergio Baxter Cabrera – Spanje – 00:53:27
2. Jack Willis – Groot Brittannië – 00:53:34
3. Thomas Bishop – Groot Brittannië – 00:53:38

Uitslag Europe Triathlon Premium Cup women:
1. Mathilde Gautier – Frankrijk – 00:59:12
2. Sophie Alden – Groot Brittannië – 00:59:19
3. Olivia Mathias – Groot Brittannië – 00:59:33

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Française is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners