Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de triatleten de zege in de strijd om het plaatselijke kampioenschap.

Dat Glenn ten Berge zich op de achtste triathlon tot Holtens kampioen kroonde kwam enigszins als een verrassing. De Holtenaar schreef zich namelijk op het allerlaatste moment in voor de wedstrijd in zijn woonplaats. ,,Ik zou zondag in Stein meedoen aan een wedstrijd in de eerste divisie maar wij hebben twee coronagevallen in ons team. Donderdag hoorde ik dat we niet mee zouden doen. Ik heb toen gevraagd of ik mij nog in kon schrijven voor de wedstrijd in Holten. Ik wist minder dan 48 uur gelden pas dat ik mee zou doen.”

Ten Berge had bovendien net een vakantie in Mexico achter de rug. ,,Drie weken geleden heb ik voor het laatst meegedaan aan een wedstrijd. Toen heb ik ook voor het laatst een fiets aangeraakt. Tijdens het fietsen kreeg ik ook kramp in mijn poten. Toen ik het looponderdeel in ging heb ik eerst even aan een hek staan rekken en strekken. Daarna was het goed koelen en gewoon doorlopen.”

Bij de vrouwen mocht Lieke Smale zich de snelste Holtenaar op de achtste triathlon noemen. Dat was ook het doel van de Holtense triatlete. ,,Dit jaar moest het gebeuren”, aldus Smale. ,,Ik verhuis naar Deventer dus volgend jaar ben ik geen Holtenaar. Daarom ging ik dit jaar volle bak. Ik ben tevreden.”

Ook Stefan Pekkeriet mag zich een jaar langer de snelste Holtenaar noemen. Pekkeriet kroonde zich tijdens de editie van 2019 tot Holtens kampioen op de achtste triathlon en deed dat kunstje drie jaar later dunnetjes over. De Holtense triatleet greep ditmaal de titel op de Olympic Distance.

,,Ik had het niet verwacht maar wel gehoopt”, sprak Pekkeriet na zijn winnende race. ,,Als ik een goede dag zou hebben dan was het mogelijk.” Een goede dag had Pekkeriet zeker, ondanks dat hij niet tevreden was over het zwemonderdeel. ,,Maar het fietsen ging gruwelijk hard en na het fietsen was ik eerste. Toen ik dat na drie rondes nog steeds was wist ik dat ik de triathlon rustig uit moest lopen.”

Ook Marieke Bosman greep in de strijd om het plaatselijke kampioenschap de zege. Voor de kersverse Holtens kampioene kwam haar overwinning als een verrassing. ,,Dit was mijn allereerste triatlon”, aldus Bosman. ,,Deze had ik niet zien aankomen. Afgelopen weekend ben ik op nog op het zwembad geweest en heb ik samen met mijn vriend het fietsparcours gefietst. Hij heeft mij ook de fijne kneepjes laten zien. Dat was ontzettend waardevol. En het heeft zeker geholpen.”

Uitslag achtste triathlon mannen:
1. Ingmar Neple – Goor – 01:06:30
2. Roy Hoeijmakers – Melderslo – 01:13:29
3. Jan Hummelink – Amsterdam – 01:15:39

Uitslag achtste triathlon vrouwen:
1. Ayla Stobbe – Almere – 01:19:51
2. Rian Beldman – Deventer – 01:25:49
3. Ashely Groothuis – Utrecht – 01:26:44

Uitslag achtste triathlon Holtens kampioenschap mannen:
1. Glenn ten Berge – 01:09:33
2. Edwin Bolink – 1:11:45
3. Hugo Overmeen – 01:13:42

Uitslag achtste triathlon Holtens kampioenschap vrouwen:
1. Lieke Smale – 01:22:26
2. Nienke Ensink – 01:22:38
3. Leonie Bouwmeester – 01:22:53

Uitslag Olympic Distance mannen:
1. Niels Esmeijer – Soest – 02:07:51
2. Sander Hoogeveen – Hoogeveen – 02:07:57
3. Rick Marsman – Amsterdam – 02:13:29

Uitslag Olympic Distance vrouwen:
1. Mariël Borgerink – Nijverdal – 02:25:31
2. Marije Dankelman – Arrien – 02:28:38
3. Lieke Hegeman – Wilp (Gld) – 02:30:16

Uitslag Olympic Distance Holtens kampioenschap mannen:
1. Stefan Pekkeriet – 02:23:09
2. Andy de Jong – 02:26:36
3. Jorn Jansman – 02:30:06

Uitslag Olympic Distance Holtens kampioenschap vrouwen:
1. Marieke Bosman – 03:05:29
2. Lara Koenis – 03:06:00
3. Naomi Roepers – 03:16:28

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners