Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de triatleten de zege in de strijd om het plaatselijke kampioenschap.

Dat Glenn ten Berge zich op de achtste triathlon tot Holtens kampioen kroonde kwam enigszins als een verrassing. De Holtenaar schreef zich namelijk op het allerlaatste moment in voor de wedstrijd in zijn woonplaats. ,,Ik zou zondag in Stein meedoen aan een wedstrijd in de eerste divisie maar wij hebben twee coronagevallen in ons team. Donderdag hoorde ik dat we niet mee zouden doen. Ik heb toen gevraagd of ik mij nog in kon schrijven voor de wedstrijd in Holten. Ik wist minder dan 48 uur gelden pas dat ik mee zou doen.”

Ten Berge had bovendien net een vakantie in Mexico achter de rug. ,,Drie weken geleden heb ik voor het laatst meegedaan aan een wedstrijd. Toen heb ik ook voor het laatst een fiets aangeraakt. Tijdens het fietsen kreeg ik ook kramp in mijn poten. Toen ik het looponderdeel in ging heb ik eerst even aan een hek staan rekken en strekken. Daarna was het goed koelen en gewoon doorlopen.”

Bij de vrouwen mocht Lieke Smale zich de snelste Holtenaar op de achtste triathlon noemen. Dat was ook het doel van de Holtense triatlete. ,,Dit jaar moest het gebeuren”, aldus Smale. ,,Ik verhuis naar Deventer dus volgend jaar ben ik geen Holtenaar. Daarom ging ik dit jaar volle bak. Ik ben tevreden.”

Ook Stefan Pekkeriet mag zich een jaar langer de snelste Holtenaar noemen. Pekkeriet kroonde zich tijdens de editie van 2019 tot Holtens kampioen op de achtste triathlon en deed dat kunstje drie jaar later dunnetjes over. De Holtense triatleet greep ditmaal de titel op de Olympic Distance.

,,Ik had het niet verwacht maar wel gehoopt”, sprak Pekkeriet na zijn winnende race. ,,Als ik een goede dag zou hebben dan was het mogelijk.” Een goede dag had Pekkeriet zeker, ondanks dat hij niet tevreden was over het zwemonderdeel. ,,Maar het fietsen ging gruwelijk hard en na het fietsen was ik eerste. Toen ik dat na drie rondes nog steeds was wist ik dat ik de triathlon rustig uit moest lopen.”

Ook Marieke Bosman greep in de strijd om het plaatselijke kampioenschap de zege. Voor de kersverse Holtens kampioene kwam haar overwinning als een verrassing. ,,Dit was mijn allereerste triatlon”, aldus Bosman. ,,Deze had ik niet zien aankomen. Afgelopen weekend ben ik op nog op het zwembad geweest en heb ik samen met mijn vriend het fietsparcours gefietst. Hij heeft mij ook de fijne kneepjes laten zien. Dat was ontzettend waardevol. En het heeft zeker geholpen.”

Uitslag achtste triathlon mannen:
1. Ingmar Neple – Goor – 01:06:30
2. Roy Hoeijmakers – Melderslo – 01:13:29
3. Jan Hummelink – Amsterdam – 01:15:39

Uitslag achtste triathlon vrouwen:
1. Ayla Stobbe – Almere – 01:19:51
2. Rian Beldman – Deventer – 01:25:49
3. Ashely Groothuis – Utrecht – 01:26:44

Uitslag achtste triathlon Holtens kampioenschap mannen:
1. Glenn ten Berge – 01:09:33
2. Edwin Bolink – 1:11:45
3. Hugo Overmeen – 01:13:42

Uitslag achtste triathlon Holtens kampioenschap vrouwen:
1. Lieke Smale – 01:22:26
2. Nienke Ensink – 01:22:38
3. Leonie Bouwmeester – 01:22:53

Uitslag Olympic Distance mannen:
1. Niels Esmeijer – Soest – 02:07:51
2. Sander Hoogeveen – Hoogeveen – 02:07:57
3. Rick Marsman – Amsterdam – 02:13:29

Uitslag Olympic Distance vrouwen:
1. Mariël Borgerink – Nijverdal – 02:25:31
2. Marije Dankelman – Arrien – 02:28:38
3. Lieke Hegeman – Wilp (Gld) – 02:30:16

Uitslag Olympic Distance Holtens kampioenschap mannen:
1. Stefan Pekkeriet – 02:23:09
2. Andy de Jong – 02:26:36
3. Jorn Jansman – 02:30:06

Uitslag Olympic Distance Holtens kampioenschap vrouwen:
1. Marieke Bosman – 03:05:29
2. Lara Koenis – 03:06:00
3. Naomi Roepers – 03:16:28

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder

Australische dubbelslag op vrijdag

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlo..

lees verder

Tweede dag van Triathlon Holten afgetrapt met Vivera Run

Siemerink en Johannink winnen hardloopwedstrijd

De tweede dag van de Triathlon Holten werd afgetrapt met de Vivera Run. De hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer bleken zaterdagochtend een prooi voor Jurgen Siemerink en Rutger..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners