Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Ruim tweeduizend sporters met een beperking hebben begin juni meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022. Tijdens deze Nationale Spelen werden er in heel Twente verschillende sporttoernooien georganiseerd. Op zaterdag 2 juli vindt het 25e en laatste toernooi plaats tijdens de Triathlon Holten.

In totaal zijn er meer dan vijfentwintig verschillende Special Olympics sporten, waaronder zwemmen, wielrennen en atletiek. Niet eerder kwamen deze disciplines samen in de vorm van een triathlon tijdens de Nationale Spelen. Daar komt op 2 juli verandering in, want dan is de Triathlon Holten gastheer van het laatste sporttoernooi en reist een groep G-topsporters af naar Twente.

Aanvankelijk was het idee om een eigen programma op te tuigen in het weekend van de Special Olympics. Dat bleek voor de beginnende sport in de G-tak niet haalbaar. Daarom gaan de atleten nu van start tijdens de achtste triathlon van Holten. Op die manier wordt het onderdeel van de Special Olympics Nationale Spelen 2022 opgenomen in het grotere programma van de Triathlon Holten. Niet eerder heeft er een groep G-triatleten aan zo’n groot evenement meegedaan. Bovendien wordt er gekeken hoe de G-Triathlon een blijvend onderdeel kan worden van de Holtense triathlon klassieker.

Altijd een winnaar
Een van de deelnemers die op 2 juli meedoet aan de Triathlon is Esmee Anne de Meulmeester. De 23-jarige sportster heeft ondanks haar epilepsie meerdere medailles gewonnen in het zwemmen. De Meulmeester was daarom toe aan een nieuwe uitdaging: de triathlonsport. Dat ze beschikt over een enorm doorzettingsvermogen staat vast, want daarvoor heeft ze eerst haar angst voor fietsen moeten overwinnen. Daarmee is ze inspirator voor anderen om te blijven dromen, want in iedereen schuilt een winnaar. Dat is precies waar het Special Olympics themalied ‘Altijd een Winnaar’ over gaat. Dit lied is geschreven door de Holtense producent Edwin van Hoevelaak.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners