Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Eindelijk weer Triathlon Holten

Holten is dit weekend eindelijk weer het middelpunt van de internationale triathlonwereld. Na twee jaar afwezigheid vanwege corona ontmoeten duizenden atleten, bezoekers en vrijwilligers elkaar op 1 en 2 juli. Zij genieten van een evenement vol topsport, sfeer en veel bijzonderheden.

Europe Triathlon Premium Cup voor internationale elite atleten

De Triathlon Holten is in 2022 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de vijftiende keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Ook de junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Het deelnemersveld is enorm sterk en veelbelovend. Maar liefst zes triatletes uit de top twintig van de World Triathlon Rankings verschijnen op 2 juli bij de dames aan de start. De Duitse Lindemann is met een derde plaats de hoogst geklasseerde. Bij de kanshebbers mag de naam van Rachel Klamer niet ontbreken. De Twentse triatlete, nummer vier op de Olympische Spelen in Tokio, schreef de wedstrijd in ‘haar’ Holten al zesmaal op haar naam. Ze is in Holten in gezelschap van maar liefst dertien landgenotes.

Bij de elite heren hoopt Nygaard Priester, nummer 21 op de ranglijst, zijn titel van 2019 te prolongeren. Hij moet daarvoor wel afrekenen met drie hoger geklasseerde concurrenten uit de top twintig. De Brit Alex Yee is met een zesde plaats een favoriet voor de eindzege. De ogen zijn hier ook gericht op Nederlands Kampioen Jorik van Egdom. Hij wordt vergezeld door 12 landgenoten die in het internationale elitegezelschap meestrijden om het podium.

Vrijdagavond is jeugdavond

De vrijdagavond staat dit jaar volledig in het teken van de jeugd. De jeugdtriathlon series (supersprint en sprint) voor recreanten van 8 tot 19 jaar vinden op vrijdag plaats vanaf 18.35 uur. Zij worden opgevolgd door de elite jeugd, die strijdt om de prestigieuze Europe Triathlon Junior Cups. Tijdens de afterparty zijn er onder meer optredens van de populaire zanger/rapper Paul Sinha en de band Alive. 

Boordevol sportief en feestelijk programma op zaterdag

Naast de elite series staat op zaterdag voor recreatieve deelnemers en het publiek een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. 

De populaire Vivera Run verhuist naar de zaterdagochtend. Die wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. Tegelijkertijd start om 10.15 uur in De Domelaar de bedrijventriathlon, gevolgd door de elite series, de olympische afstand (3 series) en de achtste triathlon (9 series).

Special Olympics en afscheid icoon Wim van den Broek

Een aantal achtste triathlon series zijn dit jaar extra bijzonder. Voor het eerst in de geschiedenis van de Special Olympics Nationale Spelen is een triathlonwedstrijd aan het programma voor sporters met een beperking toegevoegd. Het idee om een eigen programma op te tuigen tijdens het Nationale Spelen weekend dat begin juni in Twente werd georganiseerd, bleek voor de beginnende tak in de G-sport niet haalbaar. Daarom is het opgenomen in de Triathlon Holten en zal een groep G-triathleten deelnemen aan de achtste.

De laatste twee series staan in het teken van het afscheid van Wim van den Broek, bekend spreker en icoon in de triathlon-wereld. Hij koos ervoor om in Holten zijn laatste wedstrijd van commentaar te voorzien. Naasten, vrienden en bekenden uit de sportwereld eren hem door deelname aan de speciale Wim van den Broek series. Onder hen onder meer Syb van der Ploeg (De Kast) en Jetze Plat (regerend Paralympisch kampioen triathlon). In Holten was Wim al 25 keer als speaker van de partij.

Viering van het 21-jarige bestaan van de Gemeente Rijssen-Holten

De beroemde afterparty op de zaterdagavond wordt georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Rijssen-Holten. Dit om tijdens het evenement tevens het 21-jarige bestaan van Rijssen-Holten te vieren. De viering van het 20-jarige bestaan kon vorig jaar vanwege corona geen doorgang vinden. De populaire band Alice Springs en DJ Boontje sluiten de zaterdag knallend af.

CHECK HIER HET HELE PROGRAMMA

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners