Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Op de tanden bijten met maar één doel. De finish halen van de Triathlon Holten. En dat onder tropische omstandigheden. Want de 34e editie is warm en pittig. Niet alleen recreanten hebben het zwaar. Ook de wereldtop, die zaterdagochtend de eerste zwemslagen maken in de Domelaar, heeft het moeilijk. Terwijl je zou denken dat de 33 nationaliteiten wel wat gewend zijn. Maar dat blijkt anders wanneer de wissel zwem/fiets achter de rug is.

De eerste kilometers gaan bij alle series in een razend tempo. Tot de Motieweg in zicht komt. Daar is het klimmen geblazen en scheiden de sterke benen zich van de minder sterke. Dat de tropische temperatuur parten speelt heeft er ongetwijfeld mee te maken. Persoonlijke records worden dan ook niet verbroken tijdens deze editie. Hoe hard de toeschouwers langs het parcours de deelnemers ook aanmoedigen.

En zo verlopen alle series. In een iets minder tempo dan andere jaren. Maar de sfeer is als vanouds. Zowel onder de triatleten als het publiek. De laatste groep gaat met name los wanneer de Holtenaren in actie komen. En dat is aan het einde van de dag. Familieleden en beste vrienden zitten in het stadion vlakbij de finish klaar met bloemen en spandoeken. Kinderen juichen naar hun ouders. Ondanks de zware race kan er toch nog een glimlach vanaf.

Eenmaal over de finish wordt naar natte sponzen gegrepen. Een enkeling zet zit neer op de grond of hangt tegen de hekken. “Kapot”, reageert een deelnemer uitgeput. “Dit is niet te doen. Maar wat mooi, wat mooi. Al die mensen. Heel speciaal.” Rutger Pollemans uit Goor komt breed grijnzend over de finish. Hij is de snelste van de tweede startgroep. “Ik heb nog nooit zo goed gezwommen”, laat hij weten. “Maar het was zwaar. Ik had last van de warmte.”

Grote vreugde bij de zusjes Laura (27) en Ester Wijnberg (26) uit Deventer. Niet omdat ze beide een podiumplek hebben behaald, wel vanwege een mooie finishtijd. Het duo komt vlak achter elkaar over de streep. “Zwemmen ging goed. We zijn allebei wedstrijdzwemmers, fietsen viel mee, de Diepe Hel waren we zo op. Alleen het lopen ging niet. Ik was vergeten sokken aan te doen”, vertelt Laura die voor de eerste keer meedoet in Holten. “Maar ik vond het geweldig!”

De laatste deelnemer wordt traditioneel begeleidt door het motorteam. En dat is dit jaar Thom Lucassen uit Almelo. Onder groot applaus rent de jonge triatleet de laatste meters over het blauwe tapijt door het triathlon stadion. Waar heel Holten hem uitzinnig toejuicht.

Aansluitend vindt op de Kalfstermansweide in het triathlon stadion het slotfeest plaats. Een spektakel waar deelnemers, bezoekers maar ook een kleine 1000 vrijwilligers samen feest vieren. En wellicht uitkijken naar de 35e editie. 

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners