Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Lasse Nygaard-Priester en Lisa Tertsch winnen bij Elite

De vijfendertigste editie van de Triathlon Holten leverde bij de elite twee Duitse zeges op. Bij de mannen was het de Duitser Lasse Nygaard-Priester die tijdens de ETU Premium European Cup als snelste triatleet over de finish kwam. Landgenote Lisa Tertsch volgde het voorbeeld van Nygaard-Priester en greep de overwinning bij de vrouwen.

Onder een stralende zon en met tropische temperaturen wist Nygaard-Priester tijdens het looponderdeel al snel een gaatje te slaan met de concurrentie. De Duitse triatleet leek dan ook onbedreigd op de zege af te stevenen. In de laatste ronde kwam de Australiër Max Neumann echter angstvallig dichtbij. Met nog ongeveer 150 meter te gaan nam Neumann zelfs de koppositie over, maar werd de Australiër uiteindelijk in de sprint geklopt door Nygaard-Priester.

,,Ik hoopte eigenlijk dat het gat groot genoeg zou zijn’’, verhaalde Nygaard-Priester na afloop over de bloedstollend spannende laatste meters. ,,Maar ik voelde Max in mijn rug komen. Ik probeerde daarom in de laatste meters energie te sparen om hem te kunnen kloppen in de sprint.’’

De zege leidde tot vreugde bij Nygaard-Priester, die lang met een slepende blessure aan zijn achillespees kampte. ,,Twee weken gelden ben ik weer begonnen met trainen omdat ik een terugslag had. Ik had vandaag ook geen goede benen. Ik ben dus heel blij dat ik heb gewonnen.’’

Vreugde was er ook bij Lisa Tertsch, die zich bij de elite tot snelste vrouwe wist te kronen. Al kende de Duitse winnares allesbehalve een vlekkeloze race. ,,Het zwemmen ging niet goed’’, aldus Tertsch. ,,Er was veel duw- en trekwerk. En bij het fietsen waren er veel ongelukken. Dat lag niet aan parcours, dat was goed. Mensen waren te onvoorzichtig.’’

Uitslag elite mannen:
1. Lasse Nygaard-Priester – Duitsland – 00:54:25
2. Max Neumann – Australië – 00:54:26
3. Jannik Schaufler – Duitsland – 00:54:33

Uitslag elite vrouwen:
1. Lisa Tertsch – Duitsland – 01:00:31
2. Pauline Landron – Frankrijk – 01:01:09
3. Mathilde Gautier – Frankrijk – 01:01:43

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners