Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

“Nu is het gebeurd”

De 35e editie van de Triathlon Holten is een bijzondere editie, zeker voor Ferdie de Boer. Hij stond vaker wel, dan niet aan de start. Na dit jaar zal hij niet meer aan de start verschijnen in Holten. Na twintig jaar bedankt de sportman uit Losser de Holtenaren voor hun gastvrijheid.

Ergens in de jaren negentig begon De Boer aan zijn carrière als triatleet, vandaag liep hij zijn laatste triathlon in Holten. Maar liefst twintig keer wist hij de Triathlon Holten met succes te volbrengen, maar na deze editie houdt hij het voor gezien. De 71-jarige sportman heeft te kampen met een versleten heup, welke vooral tijdens het lopen protesteert. “Het zwemmen en fietsen gaat redelijk, maar het lopen is wel erg zwaar.”

Aan dat ongemak komt hopelijk snel een einde, want Ferdi wordt dit jaar geopereerd aan zijn heup. “Eigenlijk zou die operatie eerder plaatsvinden. In januari al zag de specialist dat ik geopereerd moest worden, maar die operatie heb ik uitgesteld.” Ferdie kon het niet verkroppen om zijn twintigste editie te moeten missen voor een nieuwe heup, dus liep hij de Triathlon uit met zijn slechte heup.

Eenmaal aangekomen bij de finish kwam het besef. “Dit was het dan,” verzuchtte De Boer, “nu is het echt gebeurd.” In Holten zullen de toeschouwers hem niet meer aan de start zien verschijnen, maar op 5 oktober zal Ferdi nog een keer de stoute schoenen aantrekken. In Turkije doet hij mee aan een 1/8 Triathlon. “Maar dat is een korte afstand, dat wordt geen enkel probleem.”

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners