Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote verscheidenheid aan cijfers op. Dit is de 36ste editie in 5 getallen.

6
De laatste editie van de Triathlon Holten leverde bij de elite een dubbele Duitse zege op. Bij de mannen kwam Lasse Nygaard-Priester als eerste over de finish, Lisa Tertsch volgde bij de vrouwen zijn voorbeeld. Voor beide triatleten betekende het hun eerste zege in Holten. Zij moeten daarmee nog even wachten om recordhouder te worden. Bij de vrouwen behaalde Rachel Klamer namelijk de meeste overwinningen. Zij stond in Holten zesmaal op het hoogste ereschavot. Bij de mannen mogen Eric van der Linden en Eimert Venderbosch zich recordhouder noemen. Beiden schreven de wedstrijd in Holten viermaal op hun naam.

8
Het programma van de Triathlon Holten is in de loop der jaren flink uitgebreid. Van de Bedrijventriathlon tot de Vivera Run; tijdens de 36ste editie staan er maar liefst 8 verschillende categorieën op het programma. 9 als je ook de Jupiler After Race Party meetelt.

952
De Holtense triathlon kan niet zonder de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken. Zo’n 950 vrijwilligers zorgen er voor dat de triathlon vlekkeloos verloopt.

150
Het evenement dat de Triathlon Holten vandaag de dag is lijkt in niets op de eerste editie in 1985. 150 deelnemers streden destijds om de eerste zege. Vandaag de dag nemen een kleine 2000 triatleten deel aan de Triathlon Holten.

5
In 2016 werd de Triathlon Holten uitgebreid met de Vivera Run. De hardloopwedstrijd door het centrum van Holten staat dit jaar voor de vijfde keer op het programma.

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners