Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deelnemers op de vijf en de tien kilometer en de bedrijventeams starten op dit tijdstip. Het parcours ligt er weer prachtig bij, het zonnetje schijnt en brengt een zomerse temperatuur. De lopers rennen eerst over het Smidsbelt, waarna ze via de Boschkampstraat op het Zandvoortspad komen. Via de Aalpolsweg lopen ze over de Oranjestraat weer naar de ‘finish arena’. Hier worden ze luid aangemoedigd door alle toeschouwers. De lopers op de vijf kilometer lopen de ronde twee keer en de tien kilometer vier keer.

Nick Zwienenberg finisht als eerste man op de vijf kilometer in een tijd van 00.15.45 minuten. “Ik had gehoopt ergens in de 15 minuten te lopen. Ik ben niet helemaal volle bak gegaan maar toch is dat gelukt. Dus daar ben ik tevreden mee. Het was een leuke wedstrijd met een pittig parcours. Een stukje klimmen, een stuk grindpad en een keerpunt waardoor je weer op tempo moet komen. Ik heb ook veel alleen moeten doen. Overall heb ik twee keer goed kunnen lopen en ben ik erg tevreden.”

De eerste vrouw op de tien kilometer is Arenda Könnecke uit Nijverdal met een tijd van 00.41.55 minuten. Blij en opgetogen komt ze de finish over. “Yes, onder de 42 minuten klinkt het uitgelaten.” Ze is erg tevreden over haar race. “Normaal gesproken loop ik langere afstanden. Ik ben in training voor het WK 100 kilometer hardlopen op 28 augustus in Berlijn. Eigenlijk valt deze wedstrijd middenin een trainingsweek, maar ik beschouw het maar als een trainingswedstrijd. Het parcours was op sommige punten pittig, met name het lopen op grind was wennen. Maar ik ben zeer tevreden met mijn tijd.”

Uitslagen Vivera Run
5 kilometer mannen
1. Nick Zwienenberg 00.15.45
2. Jan Pullen 00.17.19
3. Nico Bakker 00.18.24

5 kilometer dames
1. Emilie Noyer 00.18.36
2. Gerja Zieleman 00.19.56
3. Jolanda van Dam 00.20.46

10 kilometer heren
1. Henk-Jan Koershuis 00.36.45
2. Thomas Straathof 00.36.46
3. Bart van Zelst 00.37.37

10 kilometer dames
1. Arenda Könnecke 00.41.55
2. Manouck Sanderman 00.45.11
3. Gemma Groenewoudt 00.47.08

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder

Australische dubbelslag op vrijdag

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlo..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners