Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deelnemers op de vijf en de tien kilometer en de bedrijventeams starten op dit tijdstip. Het parcours ligt er weer prachtig bij, het zonnetje schijnt en brengt een zomerse temperatuur. De lopers rennen eerst over het Smidsbelt, waarna ze via de Boschkampstraat op het Zandvoortspad komen. Via de Aalpolsweg lopen ze over de Oranjestraat weer naar de ‘finish arena’. Hier worden ze luid aangemoedigd door alle toeschouwers. De lopers op de vijf kilometer lopen de ronde twee keer en de tien kilometer vier keer.

Nick Zwienenberg finisht als eerste man op de vijf kilometer in een tijd van 00.15.45 minuten. “Ik had gehoopt ergens in de 15 minuten te lopen. Ik ben niet helemaal volle bak gegaan maar toch is dat gelukt. Dus daar ben ik tevreden mee. Het was een leuke wedstrijd met een pittig parcours. Een stukje klimmen, een stuk grindpad en een keerpunt waardoor je weer op tempo moet komen. Ik heb ook veel alleen moeten doen. Overall heb ik twee keer goed kunnen lopen en ben ik erg tevreden.”

De eerste vrouw op de tien kilometer is Arenda Könnecke uit Nijverdal met een tijd van 00.41.55 minuten. Blij en opgetogen komt ze de finish over. “Yes, onder de 42 minuten klinkt het uitgelaten.” Ze is erg tevreden over haar race. “Normaal gesproken loop ik langere afstanden. Ik ben in training voor het WK 100 kilometer hardlopen op 28 augustus in Berlijn. Eigenlijk valt deze wedstrijd middenin een trainingsweek, maar ik beschouw het maar als een trainingswedstrijd. Het parcours was op sommige punten pittig, met name het lopen op grind was wennen. Maar ik ben zeer tevreden met mijn tijd.”

Uitslagen Vivera Run
5 kilometer mannen
1. Nick Zwienenberg 00.15.45
2. Jan Pullen 00.17.19
3. Nico Bakker 00.18.24

5 kilometer dames
1. Emilie Noyer 00.18.36
2. Gerja Zieleman 00.19.56
3. Jolanda van Dam 00.20.46

10 kilometer heren
1. Henk-Jan Koershuis 00.36.45
2. Thomas Straathof 00.36.46
3. Bart van Zelst 00.37.37

10 kilometer dames
1. Arenda Könnecke 00.41.55
2. Manouck Sanderman 00.45.11
3. Gemma Groenewoudt 00.47.08

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners