Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

HOLTEN – Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vindt de 35e editie van de Triathlon Holten plaats. Dit sportieve weekend gaat vrijdagavond van start met de Rabo Kids Triathlon en de Vivera Run. Aansluitend aan het sportieve deel wordt de avond afgesloten met een openingsfeest.


Daarin is de koers van de Stichting Triathlon Holten ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar, waarbij de organisatie wederom inzet op een spectaculair begin van een sportief weekend. “De Triathlon Holten is inmiddels uitgegroeid tot een sportfestival en dus is de combinatie tussen sport en gezelligheid al snel gemaakt. Die lijn zetten we dit jaar zeker door,” aldus Martin Pieters, voorzitter van de organiserende stichting.


Totale sfeerbeleving
Er wordt dan ook flink uitgepakt bij de opening van de Triathlon op vrijdagavond. Nadat de triatleten van de toekomst zijn gefinisht bij de Rabo Kids Triathlon, gaat de Vivera Run van start. Tijdens deze wedstrijd leggen deelnemers individueel of met een bedrijventeam een afstand van 5 of 10 kilometer af. Zij lopen dan over het 2,5 kilometer lange loopparcours van de Triathlon.

Volgens Pieters maakt dat de wedstrijd juist zo uniek en sfeervol. “Het parcours loopt namelijk gedeeltelijk door het gezellige centrum van Holten, deelnemers zullen op iedere straathoek aangemoedigd worden door toeschouwers. Bovendien doen de deelnemers iedere ronde het opgebouwde stadion op de Kalfstermansweide aan, waardoor zij zich steeds weer wanen als topsporter.”

Maar het gaat de organisatie niet alleen om de wedstrijd, het is de totale sfeerbeleving waar zij op inzetten. “We willen de deelnemers en toeschouwers het beste geven wat Holten te bieden heeft en dat begint natuurlijk al bij een gezamenlijke warming-up. Deze wordt verzorgd door Movado Sports, een sportschool met vestigingen in Holten, Goor en Eibergen. Ook aan de cooling-down is gedacht. Deze is in handen van de band Kabaal uit Bathmen, zij staan op de bühne tijdens het openingsfeest. Deze band heeft in het verleden in voorprogramma’s gestaan van bijvoorbeeld Normaal, Bløf en Rowwen Héze, dus dat moet ongetwijfeld leuk worden.”

Programma
19.00 uur:           Start Rabo Kids Triathlon; 
20.45 uur:           Start Vivera Run 10 en 5 kilometer; 
22.00 uur:           Openingsfeest met Kabaal;

Inschrijving geopend
De inschrijving is reeds geopend en al 250 deelnemers zullen aan de start verschijnen tijdens de Vivera Run.  De inschrijving sluit op 26 juni om 12.00 uur, maar zal eerder sluiten als alle startplaatsen vergeven zijn. 


Meer informatie en inschrijven: www.triathlonholten.nl/vivera-run

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners