Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

Enkele tips voor je op een rij

De 35e Triathlon Holten wordt een warme editie. Sta hier in je voorbereiding even bij stil. Een aantal tips & tricks voor je op een rij!

  • Start niet te snel. Zorg dat je lichaam aan de warmte kan wennen.
  • Voorkom uitdroging. Drink voldoende, zowel voor als tijdens de wedstrijd. Denk ook aan het aanvullen van de uitgezwete zouten. Isotone sportdranken zijn hiertoe zeer geschikt. Maak tijdens de race gebruik van de aanwezige verzorgingsposten. Na de finish is fruit, water en sportdrank beschikbaar.
  • Draag lichte kleding. Dit kan helpen bij een goede warmteafvoer. Gebruik loszittende, lichte en lichtgekleurde kleding met een open structuur, gemaakt van ademende stoffen. Zweet kan zo makkelijk verdampen.
  • Draag een wit hoofddeksel. Hierdoor krijgt je hoofd veel minder warmtestraling binnen. Ook beschermt het je hoofd en nek tegen zonnebrand. Denk ook aan zonnebrandcrème.
  • Zorg voor koeling. Houd hoofd, nek, oksels en liezen nat en koel. Gooi water over je heen. Zoek in de wedstrijd zoveel mogelijk de schaduwzijde van het parcours op. Vraag om medische assistentie.
  • Vraag zo nodig om medische assistentie. Er is langs het parcours op diverse plekken medische assistentie beschikbaar.
  • Ken je grenzen. Doe het iets rustiger aan bij hoge temperaturen. Onderken het tijdig als het niet meer gaat.

Triathlon Holten op 30 juni en 1 juli 2023

De 37e editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon ..

lees verder

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners