Inschrijven

Programma

36e Triathlon Holten

De Triathlon Holten is een toonaangevend topsportevenement. Een ongekende belevenis voor zowel topsporters uit diverse werelddelen als recreanten, door een unieke combinatie van sportiviteit, gezelligheid en een veelzijdig parcours. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli 2022 vindt alweer de 36e editie plaats van dit normaalgesproken jaarlijks terugkerende spektakel waar inmiddels ruim 15.000 bezoekers, circa 2.000 deelnemers en maar liefst 950 vrijwilligers elkaar ontmoeten.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek

De Triathlon Holten is in 2022 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 15e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Extra sublieme editie

De edities van 2020 en 2021 werden vanwege het corona-virus afgelast. “Ons streven is om iedereen te trakteren op een extra sublieme editie na een moeilijke periode en twee jaar zonder Triathlon Holten,” aldus de organisatie.

Een gedetailleerd programma volgt in de aanloop naar de Triathlon Holten 2022. 

Alles onder voorbehoud van wijzigingen.