Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Inschrijving

Veel gestelde vragen

Wie kunnen er mee doen?
De wedstrijd wordt gehouden voor zogenoemde Elite-atleten, 1e divisie-atleten, en Recreanten. De eerste categorien melden zich aan via de nationale triathlonbonden en de teamcompetities. Recreanten melden zich aan via onze website. De start van de inschrijving voor 2024 is 20 december 2023. In de bij de verschillende afstanden behorende reglementen staat aangegeven wanneer de inschrijving sluit.

Hoe lang is de Triathlon?
De elite triatleten leggen de zogeheten Sprint Afstand af: 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De recreanten werken een Olympic Distance (ook genoemd Standaard Afstand; 1500-40-10) of Achtste (500-20-5) triathlon af.

De Jeugdtriathlon bestaat uit de volgende afstanden:

 • Supersprint jeugdtriathlon 8 t/m 11 jaar: 100 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,25 km lopen
 • Sprint jeugdtriathlon 12 t/m 15 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen
 • Sprint jeugdtriathlon 16 t/m 19 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen

Kan ik mijn eigen MYLAPS chip gebruiken (de gele chip)?
Nee, dat kan niet. Er wordt gebruik gemaakt van een Mylaps-chip. Dit is een chip voor eenmalig gebruik en als deelnemer betaal je hiervoor een vaste bijdrage. Dit is terug te vinden in de informatie bij de inschrijving.

Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik mij wel inschrijven?
Je kunt je gewoon inschrijven voor de recreanten wedstrijden. Je hebt alleen een daglicentie nodig om mee te mogen doen. Deze daglicentie wordt door de organsatie geregeld. Hiervoor betaal je de bijdrage die wij ook moeten afdragen aan de NTB (€10,50 voor de achtste Triathlon; en €13,00 voor de Olympische Afstand). Deelnemers tot 23 jaar krijgen -ongeacht de afstand- krijgen vanaf 24 jaar korting op de daglicentie en kunnen deze aanschaffen voor €5,00).


Kan ik mij voor de achtste en OD inschrijven?
Je kan je conform onze reglementen slechts inschrijven voor 1 afstand per dag.

Is er bij de Achtste en OD afstand sprake van een wachtlijst?
Startplaatsen worden op volgorde van inschrijving vergeven. Bij meer inschrijvingen dan beschikbare startplaatsen, worden inschrijvingen op volgorde van inschrijving op de wachtlijst geplaatst. In totaal zijn 560 startplaatsen beschikbaar voor de achtste Triathlon. Voor de OD zijn in totaal 450 startplaatsen beschikbaar.

Hoe werkt de wachtlijst?
Ook op de wachtlijst geldt dat er gewerkt wordt op volgorde van inschrijving. Elk jaar zijn er afmelders/ annuleringen, vaak wel tot 10% van het aantal aanmeldingen, het kan dus lonen je in te schrijven voor de wachtlijst. Inschrijven voor de wachtlijst is gratis en kan via het inschrijfformulier van de desbetreffende afstand. Als je tegelijkertijd wel een shirt besteld of medaille graveren reserveert, moet je die wel direct afrekenen. Op het moment dat we een afmelding binnenkrijgen doen, krijgt de bovenste van de wachtlijst een e-mail hierover met een betaalverzoek. Op het moment dat het betaalverzoek is voldaan, is de plek op de startlijst definitief. De betaling moet binnen 8 dagen plaatsvinden. We zijn voornemens tot 8 juni 2024 mensen door te schuiven.

Wat zijn de kosten voor inschrijving?
Achtste 
500m zwemmen in zwembad; 20km fietsen; 5km lopen
Kosten: inschrijfgeld €36,00  
Bijkomende kosten: €4,50 voor een timingchip en indien nodig €10,50 voor aanschaf een daglicentie (€5,00 indien 23 jaar of jonger).

Olympische Afstand
1500m zwemmen in open water; 40km fietsen; 10km lopen
Kosten: inschrijfgeld €48,00 
Bijkomende kosten: €4,50 voor een timingchip en indien nodig €13,00 voor aanschaf een daglicentie (€5,00 indien 23 jaar of jonger).

Hoe dient de betaling van mijn inschrijfgeld te worden voldaan?
De betaling van je inschrijfgeld dient via iDEAL te worden voldaan. 

Tot wanneer ontvang ik bij afmelding mijn inschrijfgeld retour?
Bij afmelden tot en met 1 april 2024 ontvang je het inschrijfgeld onder aftrek van € 5,00 retour; bestelde extra's worden geannuleerd.
Bij afmelden na 1 april, maar voor 1 juni wordt 50% van het inschrijfgeld ingehouden; bestelde extra's worden geannuleerd (en terugbetaald).
Bij afmelding op of na 1 juni 2024 vindt er geen restitutie plaats, noch van het inschrijfgeld, noch van de bestelde extra's/ licentie etcetera. 

Het terugstorten van het inschrijfgeld vindt maandelijks plaats, dus in elk geval binnen 1 maand na afmelding. 

Welke extra's zijn te bestellen bij inschrijving?
Bij inschrijving zijn de volgende extra opties beschikbaar:

 • Triathlon Holten sportshirt (€26,50): speciaal voor deze editie ontworpen sportshirt welke op de dag van de triathlon zal worden uitgereikt.
 • Graveren van sportmedaille (€7,50): na afloop van de Triathlon of Vivera Run kun je je eindtijd op je medaille laten gravere bij de graveerstand van Winterman Sport.  

Kan ik me ook meteen opgeven voor de clinics?
Net als in voorgaande jaren wordt er in Holten in aanloop naar de Triathlon weer clinics georganiseerd:

 • kidsclinic voor kinderen tot en met 15 jaar (€ 27,50): op dinsdagavonden 21 mei, 28 mei, 4 juni en 11 juni 2024 vinden de trainingen plaats en op vrijdag 21 juni de parcousverkenning.
 • zwemclinic (€52,50) verzorgd door ZPC Twenhaarsveld. Start 8 mei 2024 (8x op een woensdagavond)
 • fietsclinic (€40,00) verzorgd door Wim Reinsgroep. Start 5 april 2024 (wekelijks op vrijdagavond)
 • hardloopclinic (€45,00) verzorgd door AV Holten. Start 8 april 2024 (wekelijks op maandagavond)
  bij opgeven voor meerdere clinics ontvang je €5,00 korting bij opgave voor twee en €15,00 korting bij opgave voor drie clinics.
Voor de clinics kun je direct opgeven bij opgeven voor de triathlon (tot start van de clinics) of via een apart inschrijfformulier.

Als het evenement wordt afgelast; krijg ik dan mijn geld terug?
Bij annulering gelden dezelfde resitutie-regels als bij afmelding. Dus als het evenement voor 1 juni wordt geannuleerd krijgen deelnemers een deel van de inschrijfkosten terug. Bij annulering op of na 1 juni 2024 zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn en vooral afhankelijk zijn van de kosten die we als organisatie al gemaakt hebben.

Mag iemand anders op mijn naam deelnemen?
Nee, je inschrijving is persoonlijk. Bij de aanmelding tijdens de wedstrijddag kan om je legitimatiebewijs gevraagd worden. Meer hierover is te vinden in het inschrijfreglement.

Ik ben verhuisd en/of mijn (atleten)gegevens zijn gewijzigd, en nu?
Wijzig het zelf via de link in je bevestigingsmail of geef het aan ons door via deelnemer@triathlonholten.nl en we passen het indien nodig voor je aan.

Ik ben verhuisd naar Holten. Start ik nu op het Holtens kampioenschap?
Nee, je woonplaats tijdens je inschrijving is voor ons van belang voor de samenstelling van de startlijsten en het opmaken van de uitslagen.

wij zijn trots op onze sponsors en partners