Livestream!
Nieuwsbrief


Inschrijving

Veel gestelde vragen

Wie kunnen er mee doen?
De wedstrijd wordt gehouden voor zogenoemde Elite-atleten, Agegroupers en Recreanten. De eerste categorie meldt zich aan via de nationale triathlonbonden. De andere deelnemers via onze website. De start van de inschrijving voor 2022 is 30 januari 2022. In de bij de verschillende afstanden behorende reglementen staat aangegeven wanneer de inschrijving sluit.

Hoe lang is de Triathlon?
De elite triatleten leggen de zogeheten Sprint Afstand af; 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. De recreanten werken een OD (1500-40-10) of Achtste (500-20-5) triathlon af.

De Jeugdtriathlon bestaat uit de volgende afstanden:

 • Supersprint jeugdtriathlon 8 t/m 11 jaar: 100 m zwemmen, 5 km fietsen en 1,25 km lopen
 • Sprint jeugdtriathlon 12 t/m 15 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen
 • Sprint jeugdtriathlon 16 t/m 19 jaar 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km lopen

Hoe geef ik me op voor de startserie ter ere van het afscheid van Wim van den Broek?
We zullen dit jaar twee startseries bij de Achtste Triathlon organiseren ter ere van het afscheid van speaker Wim van den Broek. De eerste serie was binnen no-time volgeboekt, waardoor we een tweede starserie geopend hebben, waarvan inschrijving echter alleen nog op uitnodiging kan plaatsvinden. Na uitnodiging stelt de organisatie de deelnemer per mail op de hoogte van de verdere inschrijfprocedure. 

Kan ik mijn eigen MYLAPS chip gebruiken (de gele chip)?
Nee, dat kan niet. Er wordt gebruik gemaakt van de Mylaps huurchip. Dit is een chip voor eenmalig gebruik en als deelnemer betaal je hiervoor een vaste bijdrage. Dit is terug te vinden in de informatie bij de inschrijving.

Ik ben geen lid van de Nederlandse Triathlon Bond. Kan ik mij wel inschrijven?
Je kunt je gewoon inschrijven voor de recreanten wedstrijden. Je hebt alleen een daglicentie nodig om mee te mogen doen. Deze daglicentie wordt door de organsatie geregeld. Hiervoor betaal je de bijdrage die wij ook moeten afdragen aan de NTB (€9,00 voor de achtste Triathlon; en €11,00 voor de Olympische Afstand).

Kan ik mij voor de achtste en OD inschrijven?
Je kan je conform onze reglementen slechts inschrijven voor 1 afstand per dag.

Is er bij de Achtste en OD afstand sprake van een Loting?
Er is geen sprake van een loting. Startplaatsen worden op volgorde van inschrijving vergeven. Bij meer inschrijvingen dan beschikbare startplaatsen, worden inschrijvingen op volgorde van inschrijving op de wachtlijst geplaatst. In totaal zijn 630 startplaatsen beschikbaar voor de achtste Triathlon, waarvan 140 voor de 'Wim van den Broek'-startseries gereserveerd zijn. Voor de OD zijn in totaal 450 startplaatsen beschikbaar.

Kan ik ergens inschrijflijsten vinden?
De inschrijflijsten zijn te raadplegen via onze website onder kopje Triathlon. De lijsten worden regelmatig geüpdatet. In de lijst is een rode lijn opgenomen. Onder de rode lijn is wachtlijst en indien je boven de rode lijn staat, sta je op de deelnemerslijst. Bovenaan de lijst zie je de datum van de laaste verversing.
LET OP: De volgorde van deelnemers op de inschrijflijst is de volgorde inschrijving. Vlak voor de triathlon zullen we startgroepen vaststellen en krijgt de deelnemer ook een startnummer toegewezen.

Wat zijn de kosten voor inschrijving?
Achtste
500m zwemmen in zwembad; 20km fietsen; 5km lopen
Kosten: €35,50 voor atleten met een wedstrijdlicentie (NTB; KNWU; KNZB of AU)
of: €44,50 inclusief aanschaf van een daglicentie

Olympische Afstand
1500m zwemmen in open water; 40km fietsen; 10km lopen
Kosten: €45,50 voor atleten met een wedstrijdlicentie (NTB; KNWU; KNZB of AU) 
of: €56,50 inclusief aanschaf van een daglicentie

Hoe dient de betaling van mijn inschrijfgeld te worden voldaan?
De betaling van je inschrijfgeld dient via iDEAL te worden voldaan. 

Tot wanneer ontvang ik bij afmelding mijn inschrijfgeld retour?
Bij afmelden tot en met 13 mei 2022 ontvang je het inschrijfgeld onder aftrek van € 5,00 retour. Bij afmelden na 13 mei 2022 vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats.
Ook deelnemers die op de wachtlijst komen, betalen wel inschrijfgeld. Deelnemers die uiteindelijk niet deel (kunnen) nemen, krijgen het volledige inschrijfbedrag teruggestort. Het terugstorten van het inschrijfgeld vindt rond 29 juni plaats. 

Welke extra's zijn te bestellen bij inschrijving?
Bij inschrijving zijn de volgende extra opties beschikbaar:

 • Triathlon Holten sportshirt (€ 20,00): speciaal voor deze editie ontworpen sportshirt welke op de dag van de triathlon zal worden uitgereikt.
 • Graveren van sportmedaille (€7,00): na afloop van de Triathlon of Vivera Run kun je je eindtijd op je medaille laten gravere bij de graveerstand van Winterman Sport.  

Kan ik me ook meteen opgeven voor de clinics?
Net als in voorgaande jaren wordt er in Holten in aanloop naar de Triathlon weer clinics georganiseerd:

 • kidsclinic voor kinderen tot en met 15 jaar (€ 25,00): op dinsdagavonden 24 mei, 31 mei, 7 juni en 14 juni 2022 vinden de trainingen plaats en op vrijdag 24 juni de parcousverkenning.
 • zwemclinic (€50,00) verzorgd door ZPC Twenhaarsveld. Start 11 mei 2022 (8x op een woensdagavond)
 • fietsclinic (€40,00) verzorgd door Wim Reinsgroep. Start 1 april 2022 (wekelijks op vrijdagavond)
 • hardloopclinic (€45,00) verzorgd door AV Holten. Start 4 april 2022 (wekelijks op maandagavond)
  bij opgeven voor meerdere clinics ontvang je €5,00 korting bij opgave voor twee en €15,00 korting bij opgave voor drie clinics.
Voor de clinics kun je direct opgeven bij opgeven voor de triathlon (tot start van de clinics) of via een apart inschrijfformulier.

Als het evenement wordt afgelast vanwege COVID; krijg ik dan mijn geld terug?
De organisatie heeft als doelstelling een compleet evenement te organiseren: er zal dus niet met 'halve startgroepen' gewerkt worden. In de voorbereiding zijn een aantal go/ no-go data afgesproken. Een belangrijk moment is rond 13 mei (dan worden veel bestellingen en reserveringen definitief). Verder gelden -ook in geval van Covid-afgelasting- algemene annuleringsregels, dat zijn:

 • Bij annulering voor 13 mei: het inschrijfgeld krijg je retour minus 5 euro (administratiekosten en NTB afdracht) en minus de de kosten van de daglicentie (die moet ook wel volledig aan de NTB worden afgedragen).
 • Bij annulering na 13 mei: in principe geen geld retour (bij de verwachting dat er al veel kosten zijn gemaakt).

Mag iemand anders op mijn naam deelnemen?
Nee, je inschrijving is persoonlijk. Bij de aanmelding tijdens de wedstrijddag kan om je legitimatiebewijs gevraagd worden. Meer hierover is te vinden in het inschrijfreglement.

Ik ben verhuisd en/of mijn (atleten)gegevens zijn gewijzigd, en nu?
Wijzig het zelf via de link in je bevestigingsmail of geef het aan ons door via deelnemer@triathlonholten.nl en we passen het indien nodig voor je aan.

Ik ben verhuisd naar Holten. Start ik nu op het Holtens kampioenschap?
Nee, je woonplaats tijdens je inschrijving is voor ons van belang voor de samenstelling van de startlijsten en het opmaken van de uitslagen.

wij zijn trots op onze sponsors en partners