Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Twee dagen met internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek.
De Triathlon Holten is in 2024 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 17e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk.

Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. Ook de junioren serie is dit jaar opnieuw door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau. Beide wedstrijden worden op de zaterdag gehouden.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op de vrijdag en zaterdag zowel een sportief als feestelijk programma op de planning. Meer informatie over de indeling wedstrijden voor recreanten volgt op een later moment. Maar dat er weer een bedrijventriatlon, een hardloopwedstrijd, achtste en olympische afstand komt, dat is zeker. Uiteraard is iedereen ook weer benieuwd wie zich een jaar lang Holtens kampioen mag noemen.

De dagen worden feestelijk afgesloten met de befaamde openingsparty op vrijdag en de afterparty op zaterdag.

De datum voor inschrijving wordt binnenkort bekendgemaakt.

Over de Triathlon Holten
De Triathlon Holten is sinds jaar en dag een toonaangevend sportevenement. Jaarlijks reizen topsporters van over de hele wereld en recreanten uit heel Nederland af naar het Sallandse dorp om zich te wagen aan het uitdagende parcours. De Triathlon Holten is daarbij een evenement dat kan rekenen op circa 2000 deelnemers, meer dan 15.000 bezoekers en de inzet van ruim 1050 vrijwilligers.

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder

Overmeen en Meij winnaars op achtste triatlon

De Jong en Bouwmeester Holtens kampioen op de Olympische afstand

Bij de recreanten leverde de 37ste editie van de Triathlon Holten zowel bij de mannen als de vrouwen een dubbele zege op. Holtenaren Hugo Overmeen en Marleen Meij bleken in het tri..

lees verder

Vermeylen wint spektakelstuk bij de elite vrouwen

Nieuw-Zeelander Staufenberg is de snelste man

De 37ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Belgische en Nieuw-Zeelandse overwinning op. Jolien Vermeylen en Janus Staufenberg mochten tijdens de huldiging uiteind..

lees verder

Australische dubbelslag op vrijdag

Hepburn en Crome winnen bij de junioren

De eerste dag van de Triathlon Holten leverde vrijdagavond een dubbele Australische zege op. In het triatlondorp kroonde Australiër Jack Crome zich tot winnaar van de Triathlo..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners