Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Twee dagen met internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek.
De Triathlon Holten is in 2024 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 17e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk.

Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. Ook de junioren serie is dit jaar opnieuw door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau. Beide wedstrijden worden op de zaterdag gehouden.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op de vrijdag en zaterdag zowel een sportief als feestelijk programma op de planning. Meer informatie over de indeling wedstrijden voor recreanten volgt op een later moment. Maar dat er weer een bedrijventriatlon, een hardloopwedstrijd, achtste en olympische afstand komt, dat is zeker. Uiteraard is iedereen ook weer benieuwd wie zich een jaar lang Holtens kampioen mag noemen.

De dagen worden feestelijk afgesloten met de befaamde openingsparty op vrijdag en de afterparty op zaterdag.

De datum voor inschrijving wordt binnenkort bekendgemaakt.

Over de Triathlon Holten
De Triathlon Holten is sinds jaar en dag een toonaangevend sportevenement. Jaarlijks reizen topsporters van over de hele wereld en recreanten uit heel Nederland af naar het Sallandse dorp om zich te wagen aan het uitdagende parcours. De Triathlon Holten is daarbij een evenement dat kan rekenen op circa 2000 deelnemers, meer dan 15.000 bezoekers en de inzet van ruim 1050 vrijwilligers.

Wijzigingen in het Triatlonparcours

Voor de editie van 2024 zijn er een aantal belangrijke wijzigingen in het Triatlonparcours doorgevoerd.

Bjorn van Beek, veiligheidscoördinator en voorbereider bij de Triathlon Holten, vertelt over de veranderingen en wat dit betekent voor de toeschouwers én deelnemers. lees verder

Vivera Run 2024

Schrijf je in voor de Vivera Run op de vrijdagavond

De Vivera Run staat ook dit jaar weer op het programma van de Triathlon Holten. 

In het triatlondorp staan niet alleen de wedstrijden voor de elite, junioren en rec..

lees verder

Watertemperatuur Domelaar 2024

Actuele watertemperatuur van het open water

Het dragen van een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur onder de 15,9 graden en verboden bij een temperatuur vanaf 22 graden (Agegroup 60+ 24,6) en erboven.

19,..

lees verder

Triathlon Holten zoekt vrijwilligers

Om ook dit jaar Triathlon Holten weer soepel te laten verlopen, zoekt de organisatie voor de komende editie nog vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om mee te helpen bij het mooiste s..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners