Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Wedstrijd

Veel gestelde vragen

Bestaat er een wedstrijdreglement?
Wij hanteren tijdens de wedstrijd het NTB reglement. Deze is te benaderen via de website van de bond.

Hoe moet ik zwemmen?
Welke slag je wilt zwemmen, mag je zelf bepalen. De meeste mensen zwemmen borstcrawl. Indien je in het zwembad zwemt, spreek dan met de mensen bij jou in de baan af wie als eerste vertrekt (de snelste zwemmer in je baan) en denk er vooral aan dat je altijd rechts van de baan zwemt. Dus zowel heen als terug rechts houden. De snellere zwemmers hebben dan de ruimte om middendoor te passeren.


Wetsuit gebruik bij Olympic Distance
Het dragen van een wetsuit is verplicht bij een watertemperatuur onder de 15,9 graden en verboden bij een temperatuur vanaf 22 graden en erboven. Dit valt onder de NTB reglementen Die op de NTB Site zijn in te zien. Over de watertemperatuur wordt via social media en onze website gecorrespondeerd. Een neopreen swimsuit wordt binnen de NTB reglementen gezien als een wetsuit.

Mag ik compressiekousen dragen tijdens de wedstrijd?
Compressiekousen mogen tijdens een triathlon gedragen worden. Er is echter één belangrijke voorwaarde: ze mogen niet gedragen worden tijdens het zwemmen. Tijdens het zwemmen moeten namelijk de handen èn de voeten onbedekt blijven. Om deze reden gebruiken de meeste triatleten geen compressiekousen maar zogeheten compressietubes, oftewel de kousen zonder het voetdeel. Let wel: tubes zijn alleen toegestaan als er in de wedstrijd met een wetsuit gezwommen mag worden. Als het wetsuitgebruik niet is toegestaan omdat de watertemperatuur te hoog is, dan zijn óók tubes niet toegestaan tijdens het zwemmen.

Ik ben tijdens de wedstrijd wat verloren. En nu?
Stuur een email naar deelnemer@triathlonholten.nl. Geef daarin duidelijk aan wat je verloren bent en hoe we het kunnen herkennen. Er komen altijd gevonden voorwerpen bij ons binnen, maar helaas nooit alles. We kijken dan of het er tussen zit en zoeken contact met jou.

wij zijn trots op onze sponsors en partners