Nieuwsbrief

Programma

36e Triathlon Holten

De Triathlon Holten is een toonaangevend topsportevenement. Een ongekende belevenis voor zowel topsporters uit diverse werelddelen als recreanten, door een unieke combinatie van sportiviteit, gezelligheid en een veelzijdig parcours. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 vindt alweer de 36e editie plaats van dit normaalgesproken jaarlijks terugkerende spektakel waar inmiddels ruim 15.000 bezoekers, circa 2.000 deelnemers en maar liefst 950 vrijwilligers elkaar ontmoeten.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden en boordevol sport- en sfeerprogramma voor recreanten en publiek

De Triathlon Holten is in 2021 opnieuw het strijdtoneel van een internationale triathlon voor elite atleten. Voor de 15e keer op rij is door de European Triathlon Union een prestigieuze Premium European Cup wedstrijd aan Holten toegewezen. Op het befaamde parcours op en rond de Sallandse Heuvelrug strijden atleten uit de wereldtop om klassementspunten en het podium. De wedstrijd in Holten staat al sinds 2002 op de internationale kalender. De datum van de Triathlon Holten wordt toegewezen en is van deze kalender grotendeels afhankelijk. Ook de elite junioren serie is dit jaar door de Europese bond aan Holten toegekend, wat zorgt voor nog meer spektakel op topniveau.

Voor recreatieve deelnemers en het publiek staat net als voorgaande edities op vrijdag en zaterdag een boordevol sportief en feestelijk programma op de rol. De populaire Vivera Run op vrijdagavond wordt voor de vijfde keer georganiseerd en viert daarmee haar eerste lustrum. De organisatie hoopt een triathlonfestival neer te kunnen zetten dat zelfs het kaliber van voorgaande edities overtreft.

Extra sublieme editie of aangepast scenario?

De organisatie van de Triathlon Holten is al geruime tijd enthousiast bezig met het voorbereiden van mogelijke scenario’s voor 2021. Die zijn uiteraard afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus en haar bestrijding. Factoren die momenteel nog onvoorspelbaar zijn.

“We hopen voor alle atleten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen enorm op een scenario waarbij het evenement weer in zijn oorspronkelijke vorm kan plaatsvinden”, zegt Martin Pieters, voorzitter van de Stichting Triathlon Holten. “Ons streven is om iedereen in dat geval te trakteren op een extra sublieme editie na een moeilijke periode en een jaar zonder Triathlon Holten.”

Momenteel worden zowel binnen de organisatie als met verschillende instanties, waaronder International Topsport Events Twente, actief verschillende situaties onderzocht. Pieters vervolgt: “Als een regulier evenement niet mogelijk blijkt willen we voorbereid zijn op alternatieve scenario’s. Daarbij is het onze prioriteit om de veiligheid en gezondheid van alle betrokkenen te allen tijde te waarborgen. Tegelijkertijd proberen we de sport- en sfeerbeleving zoveel als de situatie het toelaat intact houden.”

De inschrijvingopent niet zoals voorgaande jaren in december, maar in het nieuwe jaar.

Een gedetailleerd programma volgt in de aanloop naar de Triathlon Holten 2021. 

Alles onder voorbehoud van wijzigingen. 

wij zijn trots op onze sponsors en partners