Nieuwsbrief


Inschrijven

Nieuws & facts

Spanjaard een seconde sneller

Ignacio Gonzalez Garcia heeft de 34eeditie van de Triathlon Holten op zijn naam geschreven. De Spanjaard won de ETU Sprint Triathlon Premium European Cup in een tijd van 00:55:45. Daarmee bleef hij Christopher Perham (Groot-Britannië) en Walter Schafer (Verenigde Staten) nipt voor.

In Holten werd de titel sprint triathlon eer aan gedaan. Nadat de Amerikaan Alec Wilimovsky op de Holterberg als eerste een gaatje wist te slaan vielen er tijdens de wedstrijd verschillende koplopers vielen te noteren. Tijdens het looponderdeel ontstond uiteindelijk een kopgroep van vijf triatleten: Kyle Smith, Ignacio Gonzalez Garcia, Liam Ward, Luke Burns en Marco van der Stel namen de leiding in de wedstrijd. De Brit Cristopher Perham en Walter Schafer (VS) uit de achtervolgende groep wisten zich bij de koplopers te voegen, waarbij Perham meteen demarreerde. Ward en Gonzalez konden aanhaken bij de Brit, waarna het drietal de achtervolgers het nakijken gaf. Daarmee stond de top drie vast, enkel de invulling van het podium moest nog bepaald worden. Een sprint zou daarin uiteindelijk bepalend zijn. In de laatste driehonderd meter was het Gonzalez die in het Holtense centrum voor de aanval koos. Die strategie werd beloond met een eerste plaats. Perham volgde als nummer twee, op slechts een seconde afstand van de Spanjaard.

,,Vooraf had ik verwacht dat een plaats in de top vijf mogelijk moest zijn’’, vertelt Gonzalez. ,,Tijdens het fietsen zat ik bij de kopgroep en ook bij het looponderdeel zat ik in de voorste groep. Uiteindelijk koos Perham tijdens de tweede ronde voor de aanval en kon ik aanhaken. In de laatste driehonderd meter viel ik zelf aan en won ik. Daar ben ik erg blij mee.’’

Uitslag (onder voorbehoud) ETU Sprint Triathlon Premium European Cup mannen
1. Ignacio Gonzalez Garcia - Spanje - 00:55:45
2. Christopher Perham - Groot-Britannië - 00:55:46
3. Walter Schafer - Verenigde Staten - 00:55:48

Goed voorbereid van start met de populaire Triathlon Holten clinics. Doe je mee?

Voor deelnemers aan de Triathlon Holten van 2022 worden net als voorgaande jaren de populaire clinics georganiseerd. Een leuke en sportieve manier voor jeugd en volwassenen om goed..

lees verder

Speaker Wim van den Broek krijgt eigen startseries tijdens Triathlon Holten ter ere van afscheid

Wim van den Broek, één van de meest bekende speakers en een icoon uit de triathlonsport, neemt dit jaar afscheid van zijn speakersrol. Dat afscheid viert Van den Broe..

lees verder

Holtense triatleten kunnen nog startplekken bemachtigen voor 36ste editie Triathlon Holten

De inschrijvingen voor de Triathlon Holten stromen binnen. Daarbij zijn de eerste triatleten al op de wachtlijst geplaatst. Voor Holtenaren is er goed nieuws: Holtense triatleten k..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten opent op 30 januari

Inschrijven voor 2022 kan vanaf 30 januari om 6.00 uur via de website

De inschrijving voor de 36ste editie van de Triathlon Holten opent dit jaar op zondag 30 januari. Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via lees verder

36e Triathlon Holten op 1 en 2 juli

De 36ste editie van de Triathlon Holten vindt volgend jaar plaats op 1 en 2 juli.

In het triathlondorp worden dan onder andere een Europe Triathlon Premium Cup en Europe Triathlon Junior Cup gehouden.

Het bestuur en de honderden vrijw..

lees verder

Triathlon Holten toekomstbestendig door bestuursvernieuwingen

Eervol afscheid van boegbeelden en komst nieuwe bestuursleden en -rollen

De Triathlon Holten kondigt diverse bestuursvernieuwingen aan. Het in stand houden van een volwaardig bestuur is essentieel voor de toekomstbestendigheid van de organisatie. Dat..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners