Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht de Portugees João Nuno Batista zich de snelste triatleet noemen.

In Holten maakte De Bruin uiteindelijk op het looponderdeel het verschil. De Nederlandse maakte samen met drie Françaises onderdeel uit van de kopgroep, maar kwam na een machtige versnelling solo over de finish. Dat was in Holten ook het doel van De Bruin.

De Nederlandse triatlete had in Holten namelijk startnummer 1. ,,Daardoor zat er wel wat druk op. In ieder geval voor mijzelf”, aldus De Bruin. ,,En vorige week in Montreal ging het zo goed tijdens de World Triathlon Series. Daarom wilde ik hier heel graag winnen.”

Haar wil om in Holten als eerste over de streep te komen kwam voornamelijk tot uiting op het looponderdeel. ,,Ik ging misschien iets te vroeg van start”, aldus de Nederlandse. ,,Daardoor dacht ik: dit wordt niet meer wat. Maar de anderen hadden het ook zwaar. Ik kreeg de steun van het publiek en op het laatste stuk dacht ik: ik moet winnen.’’

Voor De Bruin betekende de overwinning in Holten het einde van haar loopbaan als junior. De Nederlandse maakt de overstap naar de elite. ,,Ik loop geen wedstrijden meer bij de junioren. Drie jaar geleden liep ik in Holten ook mijn eerste wedstrijd bij de junioren. Dit is dus een mooie afsluiting.”

In de strijd bij de mannen ging de zege naar Portugal. De Portugese triatleet João Nuno Batista bleek tijdens de 36ste editie van de Triathlon te sterk voor de Fransman Tom Lerno en de Spaanse triatleet Pelayo González Turrez. Batista behaalde zijn zege ondanks een aantal fysieke ongemakken.

,,Tijdens het zwemmen had ik wat last van mijn arm”, sprak Batista na afloop van zijn winnende race. De Portugese winnaar nam een weekend eerder in het Canadese Montreal deel aan de World Triathlon Series. ,,Na het zwemmen zat ik wel in de eerste groep. We hebben goed samengewerkt om de achtervolgende groep voor te blijven. Tijdens het lopen had ik wat last van mijn enkel, vooral in de bochten, maar ik heb alles gegeven om als eerste te eindigen en dat ging goed.”

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup men:
1. Luna de Bruin – Nederland – 01:01:18
2. Appoline Foltz – Frankrijk – 01:01:24
3. Anouk Sterkers – Frankrijk – 01:01:33

Uitslag Europe Triathlon Junior Cup men:
1. João Nuno Batista – Portugal – 00:54:38
2. Tom Lerno – Frankrijk – 00:54:44
3. Pelayo González Turrez – Spanje – 00:54:49

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Fran├žaise is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners