Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat komend jaar op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni weer volledig in het teken van Triathlon Holten. Het belooft weer een weekend vol spektakel, sportplezier en feest te worden in hét triatlondorp van Nederland. Professionele atleten gaan van start in de prestigieuze Europe Triathlon Premium Cup. Nationale toppers starten in een 1e divisie teamcompetitie. Ook voor recreanten van jong tot oud is er een divers programma.

Vrijdagavond 28 juni
Vivera Run is terug op de vrijdagavond. Met afstanden van 5 of 10 kilometer kunnen hardlopers hun ronde maken door het Holten. Ook voor deze wedstrijd geldt dat de inschrijving opent op woensdag 20 december vanaf 6:00 uur.
Naast de Vivera Run zijn er nog twee andere wedstrijden op de vrijdagavond. Net als andere jaren kan de jeugd onderling de strijd weer aan gaan op de openingsavond. Jeugd tussen de 8 en de 19 jaar oud starten deze avond in verschillende groepen.
Anders dan afgelopen jaar wordt ook de bedrijventriatlon op de vrijdagavond gehouden. Bedrijventeams kunnen zowel in estafette-vorm als in drietal de sprint-afstand afleggen. Nieuw is dat we de VIP-tent op vrijdagavond gebruiken voor verzamel- en herstel-zone voor de deelnemers van de bedrijvenseries en hun supporters.

Zaterdag 29 juni
Op de zaterdag is er volop topsport en breedtesport met een nationale wedstrijd: 1e divisie Teamcompetities. Internationale wedstrijden: de Europe Triathlon Junior Cup en de Europe Triathlon Premium cup voor de elite.
Voor sportieve recreanten worden net als voorgaande jaren twee uitdagende wedstrijden georganiseerd: de 1/8e triatlon of de Olympische Afstand. Met voor de Olympische afstand de start in open water in de Domelaar en voor de Achtste Triatlon de start in het zwembad.
Beide dagen worden feestelijk afgesloten met de openingsparty op vrijdag en de afterparty op zaterdag.

Clinics
Deelnemers die goed voorbereid aan de start willen verschijnen in Holten, kunnen ook in 2024 weer deelnemen aan de verschillende clinics. De fietsclinic en hardloopclinic. Voor de jeugd tot en met 15 jaar wordt daarnaast de jeugdclinic georganiseerd. Zij worden in vier avonden klaargestoomd voor deelname aan de Triathlon Holten.
Inschrijven voor de verschillende triathlonclinics kan via het inschrijfformulier voor deelname aan de Triathlon Holten via www.triathlonholten.nl

Vind jezelf terug tijdens de 38e editie van de Triathlon Holten

De foto's van de Triathlon Holten 2024 zijn nu beschikbaar.

Onze fotografen hebben de foto's zo goed mogelijk geselecteerd. Je vindt deze foto's op onze F lees verder

Gevonden voorwerpen 2024

Haal jouw spullen op in het Kulturhus

Iets kwijt geraakt of vergeten? Op maandagavond 1 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 uur en 21:0..

lees verder

Marleen Meij en Hugo Overmeen prolongeren titel op de achtste triatlon

Glenn ten Berge en Britt le Fevre Holtens kampioen op de Olympische afstand

De strijd om het Holtens kampioenschap werd tijdens de 38ste editie van de Triathlon Holten opnieuw een prooi voor Hugo Overmeen en Marleen Meij. Op de achtste triatlon pro..

lees verder

Mitch Kolkman eerste Nederlandse winnaar sinds 2004

Jolien Vermeylen wint na zinderende ontknoping wedstrijd bij de vrouwen

Na twintig jaar heeft de Triathlon Holten weer een Nederlandse winnaar. Bij de elite mannen werd Mitch Kolkman de opvolger van Eric van der Linden. De wedstrijd bij de vrou..

lees verder

Kapten schrijft wedstrijd bij de junioren op haar naam, Arved Brandt verrassende winnaar bij de mannen

Junioren trappen tweede dag van de Triathlon Holten af

De Triathlon Junior Cup leverde zaterdag een Estse en een Duitse winnaar op. Tijdens de 38ste Triathlon Holten mocht Liis Kapten zich de snelste vrouw noemen, terwijl Kjell..

lees verder

Deelnemers aan de jeugdtriathlon, Vivera Run en bedrijventriathlon openen 38ste editie van Triathlon Holten

Deventenaar Olle Klunder komt tijdens triatlonweekend als allereerste over de finish

De 38ste editie van de Triathlon Holten werd vrijdagavond afgetrapt met de Aebi Schmidt Jeugdtriathlon. Olle Klunder was tijdens het triatlonweekend de allereerste atleet d..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners