Livestream!
Live uitslagen!
Nieuwsbrief
Triathlon App


Nieuws & facts

Deelnemers aan de Triathlon in Holten kunnen altijd rekenen op enorme support. Langs het hele parcours worden de triatleten luid aangemoedigd door de aanwezige toeschouwers. Vaak helpt dit de deelnemers door de wedstrijd heen.

Vooral op één van de zwaarste stukken van het loopparcours is het als deelnemer altijd fijn om flink aangemoedigd te worden. Niels Hofman, Gijs Müller en Frank Aanstoot staan ieder jaar samen met hun vrienden aan de Aalpolsweg om de deelnemers naar de finish te schreeuwen.

Aanmoedigen met een groep
Hoe zijn ze op dit idee gekomen? “We zagen in Holten al meerdere vriendengroepen langs het parcours staan. Dit leek ons ook wel wat en zo zijn we begonnen”, vertelt Frank. “Jaren geleden was er tijdens de Triathlon zelf weinig te beleven in het dorp”, vult Niels aan. “Met de kameraden zagen we het wel zitten om de deelnemers aan te moedigen.” Inmiddels staan de heren er al meerdere jaren en is de groep in de loop der jaren flink uitgebreid. Waar ze begonnen met 8 personen, zijn ze nu vaak met 25 tot 30 personen.

“Familie van één van ons bezit een stuk weiland aan de Aalpolsweg, hier mogen we gebruik van maken”, vertelt Gijs. “De ochtend van de triathlon beginnen we met het klaarzetten van de spullen. Dit moet wel voor half 10 gebeuren, want anders is de weg afgesloten en kunnen we er met de auto niet meer bij komen.”

Gezelligheid
Frank: “We zetten banken langs de weg en moedigen de supporters aan. Vooral met de Holtenaren zijn we extra fanatiek; er doen veel bekenden mee die we graag aanmoedigen. Verder gaat het vooral om de gezelligheid. We drinken een biertje, barbecueën en zorgen voor gezellige muziek.”

“Eén keer hebben we een grote container geplaatst om hier een zwembad van te maken. Het was toen heel mooi weer en eigenlijk te warm om de hele middag in de brandende zon op een bank te zitten. Voor aanvang van de triathlon werd deze met water gevuld door de brandweer”, zegt Niels. “Maar aan het einde van de dag ging de klep te vroeg open. 15.000 liter water ging de Aalpolsweg op, maar de wedstrijd was nog bezig. Dit doen we dus maar niet weer”, lacht Frank.

“Uiteindelijk is de gezelligheid met de groep het belangrijkste en zorgen we er samen voor dat de deelnemers de support ontvangen die ze verdienen. Wanneer de laatste deelnemer is langsgelopen, ruimen wij alles op en gaan we ook het dorp in voor een gezellig avond”, sluit Gijs af.

Inschrijving Triathlon Holten wordt heropend: extra startplekken voor de jeugd

Nog twee maanden en dan gaat de 38ste editie van de Triathlon Holten van start.

De startplekken voor de wedstrijd in het triatlondorp zijn gewild en voor verschillende onderdelen geldt inmiddels een wachtlijst. Voor jeugdige triatleten is er echter goe..

lees verder

Inschrijvingen recreanten ook dit jaar weer vol en clinics Triathlon Holten bijna van start

De recreanten deelnemerslijst voor Triathlon Holten 2024 is weer helemaal gevuld.

Meer dan 1000 sportievelingen hebben zich ingeschreven en daarmee zit de 1/8 en Olympische afstand helemaal vol. Wie toch nog een gokje wil wagen voor de deelname kan zich nog insc..

lees verder

Inschrijving Triathlon Holten 2024 start op 20 december

De inschrijving voor de 38ste editie van de Triathlon Holten opent op woensdag 20 december.

Triatleten kunnen zich op deze datum vanaf 06.00 uur inschrijven via www.triathlonholten.nl 
Holten staat kom..

lees verder

Triathlon Holten 2024 op 28 en 29 juni

Pak je agenda er maar vast bij. De datum voor de 38e editie van Triathlon Holten is bekend.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni wordt in het mooiste triatlondorp van Nederland onder andere weer de Europe Triathlon Premium Cup en de Europe Triathlon Junior Cup gehouden.
lees verder

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt geraakt tijdens de triatlon?

Op dinsdagavond 4 juli is het Triathlon kantoor in het Kulturhus in Holten open om gevonden voorwerpen op te halen. Dat kan tussen 19:00 en 21:00 uur.
Heb je een vraag? Mail ..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners