Livestream!
Nieuwsbrief


Nieuws & facts

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 40 andere deelnemers vormt hij op 3 juli ‘Team Maarten’, dat geld inzamelt voor instanties die zich richten op onderzoek naar kanker en zorg aan kankerpatiënten.

Groep atleten vormt Team Maarten en zamelt geld in voor MvdW Foundation

Maarten van der Weijden stimuleert en ondersteunt met zijn MvdW Foundation wetenschappelijke- of zorginitiatieven om uiteindelijk te voorkomen dat patiënten sterven aan kanker of om de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren.

In 2020 riep de foundation ‘Team Maarten’ in het leven. Van der Weijden neemt met een team van circa 40 deelnemers, in wisselende samenstelling, deel aan een aantal vooraanstaande sportevenementen. Het doel is dat alle deelnemers via donaties zoveel mogelijk geld inzamelen voor de MvdW Foundation, dat voor de volle 100% ten goede komt aan de ondersteunde projecten.

“Gaaf evenement”

Van der Weijden selecteert zelf de fiets-, loop- en triathlonevenementen en kondigde die op vrijdag 29 januari aan. “De Triathlon Holten lijkt me een heel gaaf evenement om met Team Maarten aan deel te nemen,” zo zegt hij.

De organisatie verheugt zich op haar beurt enorm op de komst van Maarten en zijn teamleden, die tijdens hun deelname aan het evenement herkenbaar zullen zijn aan de MvdW Foundation shirts. “Onwijs gaaf dat een sporticoon als Maarten van der Weijden deelneemt en dat we met de Triathlon Holten een platform kunnen bieden voor de sportieve prestaties en prachtige initiatieven van de foundation en Team Maarten,” aldus voorzitter Martin Pieters.

Aanmelden voor of supporten van het te vormen team kan via de foundation. Meer informatie daarover vind je hier.

Ten Berge, Smale, Pekkeriet en Bosman kronen zich tijdens 36ste Triathlon Holten tot Holtens kampioen

Glenn ten Berge, Lieke Smale, Stefan Pekkeriet en Marieke Bosman mogen zich een jaar lang de snelste Holtenaar noemen. Tijdens de 36ste editie van de Triathlon Holten grepen de tri..

lees verder

Spanjaard Baxter Cabrera wint bij elite mannen, Française is tijdens 36ste Triathlon Holten de snelste vrouw

De 36ste editie van de Triathlon Holten leverde zaterdag een Spaanse en Franse zege op. In de strijd om de Europe Triathlon Premium Cup kwam de Spanjaard Sergio Baxter Cabrera bij ..

lees verder

Vivera Run met prachtig zonnig weer

Na ruim drie jaar van afwezigheid kan de Vivera Run eindelijk haar vijfjarige jubileum vieren. Ruim 300 deelnemers staan om 10.20 uur klaar op de Dorpsstraat voor de start. De deel..

lees verder

Holten krijgt Nederlandse winnares bij de junioren, Portugees is in Holten de snelste man

De Europe Triathlon Junior Cup women leverde vrijdagavond een Nederlandse zege op. Tijdens de 36ste editie kwam Luna de Bruin als eerste vrouw over de finish. Bij de mannen mocht d..

lees verder

Jeugd sprint naar de finish tijdens de Triathlon Holten

Bij aankomst op het zwembad is er een gezonde spanning af te lezen op de gezichten van de jonge deelnemers. Een begeleider legt kort en duidelijk uit wat de bedoeling is, waarna de..

lees verder

Van recordhouders tot ruim 900 vrijwilligers: dit is de Triathlon Holten in cijfers

Tijdens de Triathlon Holten zijn cijfers belangrijk. Wat is je eindtijd? En als hoeveelste ben je uiteindelijk geëindigd? De Holtens triathlon levert elke editie een grote ver..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners