Nieuwsbrief

Nieuws & facts

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 40 andere deelnemers vormt hij op 3 juli ‘Team Maarten’, dat geld inzamelt voor instanties die zich richten op onderzoek naar kanker en zorg aan kankerpatiënten.

Groep atleten vormt Team Maarten en zamelt geld in voor MvdW Foundation

Maarten van der Weijden stimuleert en ondersteunt met zijn MvdW Foundation wetenschappelijke- of zorginitiatieven om uiteindelijk te voorkomen dat patiënten sterven aan kanker of om de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren.

In 2020 riep de foundation ‘Team Maarten’ in het leven. Van der Weijden neemt met een team van circa 40 deelnemers, in wisselende samenstelling, deel aan een aantal vooraanstaande sportevenementen. Het doel is dat alle deelnemers via donaties zoveel mogelijk geld inzamelen voor de MvdW Foundation, dat voor de volle 100% ten goede komt aan de ondersteunde projecten.

“Gaaf evenement”

Van der Weijden selecteert zelf de fiets-, loop- en triathlonevenementen en kondigde die op vrijdag 29 januari aan. “De Triathlon Holten lijkt me een heel gaaf evenement om met Team Maarten aan deel te nemen,” zo zegt hij.

De organisatie verheugt zich op haar beurt enorm op de komst van Maarten en zijn teamleden, die tijdens hun deelname aan het evenement herkenbaar zullen zijn aan de MvdW Foundation shirts. “Onwijs gaaf dat een sporticoon als Maarten van der Weijden deelneemt en dat we met de Triathlon Holten een platform kunnen bieden voor de sportieve prestaties en prachtige initiatieven van de foundation en Team Maarten,” aldus voorzitter Martin Pieters.

Aanmelden voor of supporten van het te vormen team kan via de foundation. Meer informatie daarover vind je hier.

Triathlon Holten afgelast wegens aanhoudende dreiging coronavirus

Huidige situatie brengt nog teveel onzekerheid en risico's met zich mee

De Triathlon Holten, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli zou worden georganiseerd, gaat niet door. Dat geldt eveneens voor de Vivera Run en overige side events gerelateerd aan d..

lees verder

Maarten van der Weijden aan start Triathlon Holten

‘Team Maarten’ zamelt met deelname op 3 juli geld in voor kankeronderzoek en -projecten

Maarten van der Weijden neemt deel aan de Triahtlon Holten van 2021. Dat maakt de voormalig olympisch- en wereldkampioen open water zwemmen vandaag bekend. Samen met zo'n 4..

lees verder

Holten gastheer van eerste triathlon op Special Olympics

Triathlon Holten van 10 t/m 12 juni onderdeel van Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Holten wacht in 2022 een bijzondere editie van de triathlon. Het triathlondorp bij uitstek is van 10 tot en met 12 juni namelijk een van de ‘speelsteden’ tijdens de Spe..

lees verder

36e Triathlon Holten op 2 en 3 juli 2021

De datum voor de 36e editie van de Triathlon Holten, die dit jaar vanwege het coronavirus werd afgelast, is bekend.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2021 is Holten weer een weekend lang het middelpunt van de triathlonwereld.

Opnieuw fameuze combi van internationale topwedstrijden..

lees verder

Tompouces-actie van start voor vrijwilligers Triathlon Holten

Verrassing valt in de smaak

Meer dan 950 vrijwilligers van de Triathlon Holten zouden normaal gesproken deze week volop bezig zijn met de laatste voorbereidingen voor het evenement. Op vrijdag, zat..

lees verder

Triathlon Holten gaat ondanks afgelasting niet onopgemerkt voorbij

Ondanks afgelasting evenement volop in de schijnwerpers

De Triathlon Holten gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen en onzekerheden besloot de Stichting Triathlon Holten tot een afgelastin..

lees verder
wij zijn trots op onze sponsors en partners